Малиновський райвідділ міліції

Малиновський райвідділ міліції "відкрив двері" для громадськості

30.07.13 14:40 0 932
У Малиновському районному відділі міліції міста Одеси пройшов День відкритих дверей. У заході взяли участь представники засобів масової інформації та громадськості.

Відвідувачів зустрів начальник міліції Малиновського району Максим Бойко, який провів екскурсію у ввіреному йому підрозділі.

Спочатку був проінструктований наряд слідчо-оперативної групи, який заступав на добове чергування. Керівник райвідділу ще раз нагадав про функції кожного співробітника міліції, перевірив знання нормативних актів, після чого наряд приступив до виконання своїх обов'язків.

Потім присутні гості виявили бажання відвідати слідчий відділ. Незважаючи на вихідний день, робота в слідстві йшла в звичайному режимі. Слідчі допитували потерпілих, свідків, встановлюючи подробиці тієї чи іншої події. Так, в кабінеті у одного зі слідчих в цей час знаходився іноземний громадянин, у якого викрали транспортний засіб. Завдяки грамотному проведенню досудового розслідування автомобіль був повернутий законному власникові.

Потерпілий залишився задоволений і висловив вдячність працівникам слідства.

Не відставали і дільничні інспектори міліції. У них на прийомі перебував одесит, який звернувся із заявою про конфліктну ситуацію. Чоловік був упевнений, що співробітники міліції не залишаться байдужими до його проблеми. Раніше він вже звертався за іншим фактом, і дільничні надали йому кваліфіковану юридичну допомогу.

У кримінальному ж розшуку оперативники саме збиралися вийти на територію обслуговування для попередження грабежів і крадіжок. Начальник кримінального розшуку проінструктував своїх підлеглих, позначивши маршрут кожному.

Далі представники мас-медіа та громадськості пройшли в «серце» райвідділу міліції - чергову частину, де ознайомилися з принципами роботи чергового та його помічника.

Як виявилося, від цих співробітників залежить наскільки швидко наряди міліції, і особовий склад будуть сповіщені про ту, чи іншу подію. Уміло, скоординовані дії чергового в 80% випадках запорука успішного розкриття злочину по гарячих слідах. Подивилась громадськість не тільки сучасне приміщення чергової частини, а й комфортабельну кімнату відпочинку добового наряду. Не залишив без уваги начальник Малиновського районного відділу міліції Максим Бойко і той факт, що в даний час йде капітальний ремонт та оновлення камер тимчасового утримання. Він підкреслив: «Камери, в яких будуть міститися особи, що вчинили правопорушення, повинні відповідати новим стандартам. Це умови для природних потреб, доступ до гарячої і холодної води, хороша вентиляція, природне і штучне освітлення. Все необхідне для людини тимчасово ізольованої від суспільства».

На питання, порушуються або обмежуються права громадян, співробітниками Малиновського райвідділу міліції, Максим Бойко відповів:

- Це практично неможливо, так як частина службових приміщень оснащена відеоспостереженням, і всі дії співробітників міліції зафіксовані. У разі виявлення фактів неналежного поводження з громадянами, міліціонери притягуються до суворої відповідальності.

Наприкінці зустрічі всі прийшли до єдиної думки про те, що в цілому підрозділ працює злагоджено, службові приміщення відповідають нормальним умовам праці. А співробітники докладають максимум зусиль, для того щоб громадяни, що опинилися з тієї чи іншої причини у Малиновському районному відділі міліції відчували себе захищеними Законом.

ВЗГ ГУМВС України

в Одеській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Витрати по операціях з ...

КОМЕНТАРІ