В Івано-Франківській області проблему працевлаштування обговорили на семінарі у Городенці

В Івано-Франківській області проблему працевлаштування обговорили на семінарі у Городенці

30.07.13 13:38 0 908
З метою обговорення нового Закону України “Про зайнятість населення” з роботодавцями в Городенківському районному центрі зайнятості відбувся семінар на тему: ”Нові інструменти підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці” за участю першого заступника голови Городенківської районної державної адміністрації Марії Чупрун.

Директор центру зайнятості Марія Філіпенко ознайомила присутніх із ситуацією на місцевому ринку праці. Наголосила на важливості співпраці районного центру зайнятості з роботодавцями та акцентовано увагу присутніх на тому, що саме новий Закон України “Про зайнятість населення” дає можливість посилити соціальний захист безробітних, стимулює роботодавців легалізувати діючі та створювати нові робочі місця.

Спеціалістами центру зайнятості висвітлено питання преференцій для роботодавців в частині компенсації їм витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Обговорено питання щодо порядку видачі ваучерів для підтримки та розширення конкурентоспроможності на ринку праці громадян віком старше 45 років. Учасників семінару було ознайомлено з порядком надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Наприкінці семінару перший заступник голови Городенківської райдержадміністрації Марія Чупрун зазначила, що спільна робота центру зайнятості та роботодавців принесе позитивні результати в соціально-економічний розвиток району.

Роботодавці мали можливість обмінятися досвідом роботи, обговорити зміни до закону, а також вели конструктивний діалог щодо напрямів подальшої співпраці зі службою зайнятості.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Черкасах працівник ДСО ...

КОМЕНТАРІ