В Івано-Франківській області окремі сільгоспвиробники не зможуть скористатись спеціальним режимом оподаткування

В Івано-Франківській області окремі сільгоспвиробники не зможуть скористатись спеціальним режимом оподаткування

30.07.13 13:34 0 834
Через недотримання вимог Податкового кодексу України щодо питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів двом підприємствам Івано-Франківщини анульовано свідоцтва про реєстрацію як суб'єкта спеціального режиму оподаткування ПДВ.

Підрозділами оподаткування юридичних осіб органів Міндоходів області на постійній основі здійснюється моніторинг результатів застосування спеціального режиму оподаткування діяльності суб’єктів господарювання у сфері сільського господарства.

Згідно статті 209 Податкового кодексу України сільськогосподарським вважають підприємство, основною діяльністю якого є постачання вироблених (наданих) ним сільськогосподарських товарів (послуг) на власних або орендованих виробничих потужностях, а також на давальницьких умовах, в якій питома вага вартості сільськогосподарських товарів/послуг становить не менш як 75% вартості товарів/послуг, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно.

Спеціальний режим оподаткування може обрати сільськогосподарське підприємство (резидент), яке провадить підприємницьку діяльність у сфері сільського і лісового господарства та рибальства. При цьому застосування спеціального режиму оподаткування є правом, а не обов'язком платника.

Згідно Податкового кодексу сума ПДВ, нарахована сільськогосподарським підприємством на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів/послуг, не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається в розпорядженні такого сільськогосподарського підприємства для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку — для інших виробничих цілей.

Зазначені суми ПДВ акумулюються сільськогосподарськими підприємствами на спеціальних рахунках, відкритих в установах банків у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ