У Львівській області стрийські свободівці вшанували дивізійника Дмитра Паліїва

У Львівській області стрийські свободівці вшанували дивізійника Дмитра Паліїва

30.07.13 13:09 0 1151
27 липня 2013 року депутати Стрийської районної ради від ВО "Свобода" та активісти-свободівці взяли участь в урочистостях у селі Перевозець Калушського району на Прикарпатті. Заходи відбулися на честь видатного державного діяча, співзасновника української дивізії "Галичина" Дмитра Паліїва. Цими днями минає 69 років від часу його загибелі в бою під Бродами.

Панахиду за дивізійником відправив настоятель церкви в селі Перевозець отець Василь. Представники влади і громадськості поклали квіти до пам'ятника, на честь загиблого героя пролунала сальва. Перед громадою виступили ветеран дивізії "Галичина" 93-річний калушець Василь Наконечний, голова Івано-Франківської станиці вояків дивізії "Галичина" Михайло Мулик.

Після цього відбувся показ фільму Тараса Химича "У рамках долі" про життя і боротьбу Дмитра Паліїва.

Довідка: Дмитро Паліїв народився 1896 року в родині священика. Пластун, спортсмен, вже у 20 років – вояк Леґіону Січових Стрільців, через кілька літ – один із співзасновників Західноукраїнської Народної Республіки. Згодом – посол Польського сейму. Яскравий публіцист і редактор кількох часописів, він міг би зробити кар'єру в польській політиці, але вирішив зі зброєю боротися за незалежність України. Став одним із організаторів української дивізії "Галичина". Загинув 21 липня 1944 року в бою під Бродами, ведучи вояків на прорив з оточення.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У США вперше за три роки ...
Наступна новина: В Чернівецькій області від ...

КОМЕНТАРІ