У Львівській області про спрощену систему оподаткування – на семінарі

У Львівській області про спрощену систему оподаткування – на семінарі

30.07.13 13:22 0 875
В ДПІ у м.Червонограді Головного управління Міндоходів у Львівській області відбувся тематичний семінар з питань застосування норм Податкового кодексу України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності у 2013 році. Фахівці інспекції ознайомили присутніх з сервісами податкової служби та надали відповіді на запитання, які цікавили платників податків, зокрема:

Як визначається дохід для платників єдиного податку – юридичних осіб при продажу основних засобів?

Згідно з п.292.2 ст.292 Податкового кодексу України при продажу основних засобів юридичними особами – платниками єдиного податку дохід визначається як різниця між сумою коштів, отриманою від продажу таких основних засобів, та їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.

Чи має право платник єдиного податку – фізична особа для отримання довідки про доходи подати декларацію за інший, ніж квартальний податковий період?

Платники єдиного податку для отримання довідки про доходи мають право подати до органу Міндоходів податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду (п.296.8 ст.296 Податкового кодексу України).

З якої дати новостворені юридичні особи, які подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування, вважаються платниками єдиного податку?

Згідно з пп.298.1.2 п.298.1 ст.298 Податкового кодексу України зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для четвертої, шостої груп, вважаються платниками єдиного податку з дня їх реєстрації.

Чи мають право платники єдиного податку здійснювати бартерні операції?

Платники єдиного податку повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій) (п.291.6 ст.291 Податкового кодексу України).

Чи сплачують платники єдиного податку збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності?

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Торги на бій Кличка та ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ