Чернігівщина: Реалізація житлових програм стимулюватиме розвиток будівельної галузі та створення нових робочих місць

Чернігівщина: Реалізація житлових програм стимулюватиме розвиток будівельної галузі та створення нових робочих місць

30.07.13 13:13 0 820
29 липня заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко провів нараду з керівниками будівельних організацій та банківських установ щодо розвитку будівельної галузі в області.

Відкриваючи нараду, Віктор Геращенко наголосив, що на Чернігівщині активно продовжується реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо реалізації програм державної підтримки будівництва житла.

За його словами, одним з механізмів соціального захисту та реалізації конституційних прав населення є надання державної підтримки певним категоріям громадян для будівництва (придбання) житла. основними механізмами такої підтримки є: державна цільова соціально-економічна програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010 - 2017 роки; державна програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов; державна програму забезпечення молоді житлом.

За інформацією директора Чернігівського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Анатолія Ярошевського, у фонді щодо умов державної програми здешевлення вартості іпотечних кредитів з початку року проконсультувалося 455 сімей.

Повний пакет документів надало 39 сімей, до банків направлено 31.

Наразі в області видано 21 кредит. Понад десять пакетів документів опрацьовуються в банках.

За програмою придбання доступного житла наразі укладено 3 угоди, ще 3 договори знаходяться в стадії опрацювання. За державною програмою молодіжного будівництва також укладено 3 угоди.

У поточному році для забезпечення житлом інвалідів війни області передбачені кошти в обсязі 2,66 млн гривень. На рахунок управління капітального будівництва облдержадміністрації, як головного розпорядника коштів по даній програмі, надійшло та оплачено 399,318 тис гривень. Вже укладено угоди на закупівлю 9 квартир.

Великою популярністю користується в області програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». З початку поточного року вже укладено 105 угод, освоєно майже 3 мільйони гривень.

Про це повідомили у Чернігівській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: кількість ...
Наступна новина: Які документи мають право ...

КОМЕНТАРІ