Дві українські плавчихи встановили рекорди України на чемпіонаті світу у Барселоні

Дві українські плавчихи встановили рекорди України на чемпіонаті світу у Барселоні

30.07.13 14:33 0 986
Барселона, 30 липня 2013 р. Дві українські плавчихи – Дарина Зевіна та Вікторія Солнцева – встановили рекорди України за результатами півфінальних запливів чемпіонату світу в Барселоні і вийшли у фінал, повідомляє Федерація плавання України.


Так, Дарина Зевіна фінішувала на дистанції 100 м на спині за 59.90, встановивши новий рекорд України.


«Дарина Зевіна вперше в історії України пропливла 100 м на спині менше, ніж за хвилину», - каже головний тренер збірної команди України з плавання Андрій Сердінов.


Її головна суперниця – чотириразова олімпійська чемпіонка та рекордсменка світу американська плавчиха Міссі Франклін.


Друга українська спортсменка Вікторія Солнцева завершила півфінальний заплив на дистанції 100 м брасом за 1:06.67, встановивши новий рекорд України. У вівторок вона змагатиметься із олімпійською чемпіонкою 2012 року литовкою Рутою Мелітуте та олімпійською призеркою 2012 року американкою Джесікою Харді.


«У фіналі Вікторія має усі шанси піднятися на п`єдестал пошани. Вона показала стабільний результат на своєму першому чемпіонаті світу, тим паче що її суперниці – лідери світового плавання, - каже А.Сердінов, - Сьогодні уся українська збірна вболіватиме за наших плавців. Ми закликаємо Україну приєднатися до нас».


Дівчата виступатимуть у фіналі сьогодні о 19:00 за київським часом.


Справка

Федерація плавання України (www.swimukraine.org.ua) – всеукраїнська суспільна організація, яка створена з метою подальшого розвитку плавання в країні, сприянню безпеці знаходження людей на воді, формуванню здорового способу життя.

Федерація плавання України була створена у 1990 році. З 1992 року вона - повноцінний член Європейскої та Міжнародної федерації плавання.



Прес-служба Федерації плавання України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підприємствам ...
Наступна новина: Представники МВС проведуть ...

КОМЕНТАРІ