Техніка: Огляд смартфона HTC Desire 600

Техніка: Огляд смартфона HTC Desire 600

31.07.13 22:39 0 9263
Смартфон HTC Desire 600 - третій за рахунком пристрій виробника, що підтримує роботу з двома SIM-картами. Від попередників модель відрізняє не тільки дизайн, але і апаратна складова, а також використання останньої версії фірмової оболонки HTC Sense 5.0. Крім цього, HTC Desire 600 отримав спеціальний режим роботи SIM-карт, задіявши який, обидві картки, незалежно від виконуваних у цей момент завдань, постійно знаходяться в активному режимі.

Дизайн і ергономічність

Дизайн пристрою можна охарактеризувати як строгий, особливо це стосується моделі в чорному кольорі, де єдиним привертає увагу елементом можна вважати напис червоними літерами beats audio на тильній панелі. Смартфон в корпусі білого кольору виділяється ще за рахунок оперізувального дисплей червоного обода. У руку пристрій лягає зручно, позначається невелика ширина корпуса, але розташування керуючих елементів залишає бажати кращого. У HTC з завидною завзятістю ігнорують давним-давно визнаний факт, що кнопка живлення / блокування повинна розташовуватися не на верхньому торці, куди, щоб дотягнутися, потрібно перехоплювати смартфон або допомагати собі другою рукою, а на одній з боковин корпусу. Наступна, що викликає подив дрібниця - розташування під дисплеєм логотипу виробника. Навіщо він там, невідомо. Нарешті останній момент, притаманний багатьом смартфонам виробника - зручність роботи з механічними клавішами, а точніше, їх тактильне виявлення. Клавіші виконані врівень з корпусом, через що знайти їх наосліп дуже і дуже непросто. Якщо ще з клавішею звуку доводиться працювати не часто, то клавіша живлення, яка, нагадаємо, розташована на верхньому торці (добре, хоч не зліва, як на HTC One), явно повинна мати якусь специфічну фактуру, раз вже так складно зробити її виступаючої.

На фронтальній стороні присутній відразу три типи матеріалів: загартоване скло, незабарвлений алюміній і глянсовий пластик. Скло має олеофобним покриття і використовується для захисту дисплея. Під захист також підпадають сенсорні клавіші «Назад» і «Додому», модуль камери і датчики, освітленості і наближення. Алюміній використовується в якості остова корпусу і сусідить з пластиковою окантовкою скла. З фронтальній панелі він плавно перетікає на боковини. Випробувавши на міцність метал гострим предметом, ми прийшли до висновку, що залишити на ньому подряпини практично неможливо, що не може не радувати, особливо враховуючи гіркий досвід з пофарбованим металом у HTC One S, а також деякі інші пристрої з металевими корпусами. Глянцевий пластикова вставка, з безліччю отворів над і під дисплеєм, приховує під собою два динаміки. Верхній (розмовний) розташовується по центру сітки, тоді як нижній зміщений до правої боковині. Миготливий кількома кольорами індикатор подій можна виявити в правій частині верхньої сітки динаміка.

На боковинах корпусу розташовані перераховані вище апаратні клавіші, а також: роз'єм Micro-USB і отвір мікрофону - на нижньому торці і гніздо для навушників і виїмка для зняття задньої панелі - на верхньому торці.

Тильна частина, вона ж знімна панель, виконана з матового пластика з вигляду нагадує soft-touch-покриття. На ньому малопомітні сліди відбитків пальців і дрібні потертості, якими з перших же хвилин використання покриваються глянцеві корпусу. До того ж такий матеріал не дає ковзати смартфону в руці. Знімна панель прикриває не тільки тильну частину корпусу, а й заходить на боковини, де впритул стикається з алюмінієвою рамкою. Зазор між пластиком і металом настільки малий, що створюється враження, ніби корпус не має розбірних частин, що, як ви вже знаєте, не відповідає дійсності. Візуально знімну панель можна розділити на три частини, верхню, з модулем камери і спалахом, середню, з логотипом виробника, і нижню, де розміщений значок beats audio. Під кришкою, приховані від сторонніх поглядів, знаходяться акумулятор ємністю 1860 мА * год і три слоти, два для SIM-карт і один для карт пам'яті. Судячи з розташування слотів, робити акумулятор знімним не було ніякої необхідності. Будь так, це стало б черговим приводом записати незнімний акумулятор в мінуси. А так, хочете знімний акумулятор - будь ласка. Благо, що наявність слотів, знімного акумулятора і знімною панелі не зробило корпус скрипучим, люфтящім і так далі - він монолітний, та ще й з приємних на дотик матеріалів. Якби не перераховані недоліки в ергономіці, HTC Desire 600 можна було б поставити максимальний бал, але, на жаль. Для того щоб на корпусі не залишалися відбитки пальців варто придбати чохол для HTC Desire 600.

Операційна система і оболонка

У смартфоні встановлена ​​операційна система Android 4.1.2 з фірмовою оболонкою - HTC Sense 5.0. Точно така ж, як у HTC One. На жаль, з оглядом комерційного зразка HTC One у нас так і не склалося, так само як і з описом всіх особливостей оновленого інтерфейсу. Щоб виправити цю помилку, ми вирішили підготувати докладний опис HTC Sense 5.0 на прикладі смартфона HTC Desire 600, з яким наші читачі зможуть ознайомитися найближчим часом. Поки ж відзначимо найбільш значущу з них.

HTC BlinkFeed - новинний потік, що містить в собі інформацію із соціальних мереж та інших джерел інформації, всього близько 1400 штук. Розташовується HTC BlinkFeed на крайньому лівому вікні Робочого столу.

Робочий стіл може вміщати в себе від двох (включаючи HTC BlinkFeed) до п'яти вікон. Список додатків дозволяє змінювати кількість одночасно відображаються іконок з матриці 3х4 на матрицю 4х5.

Екран блокування відображає поточний час, дату і стан погоди. Крім цього, внизу екрана розташовані чотири ярлика для швидкого доступу до набору номера, повідомленнями, браузеру і камері. Набір віджетів екрану блокування, а відповідно і його вигляд, може змінюватися на один з п'яти представлених варіантів.

Апаратна платформа

HTC Desire 600 базується на новому чіпсеті Qualcomm - Snapdragon 200, який включає в себе чотири процесорних ядра Cortex-A5 працюють на тактовій частоті 1,2 ГГц і відеоприскорювач Adreno 203. Обсяг ОЗУ дорівнює 1 ГБ, об'єм вбудованої пам'яті становить 8 ГБ, з них користувачеві доступно 4,7 ГБ.

Подібні характеристики дозволяють смартфону без праці справлятися з HD-відео в форматі AVI і MKV. Єдине, на чому затинається штатний програвач відео - звук в кодеку АС3. Відтворення Full HD-відео теж можливо, але при використанні стороннього плеєра, правда не варто розраховувати на комфортний перегляд таких роликів, відео помітно сіпається. Проте, можливості HTC Desire 600 ширше, ніж у аналогічного, якщо порівнювати апаратні платформи двухсимники, Samsung Galaxy Win, якому відтворення HD-відео штатними засобами виявилося не по зубах.

Якість зв'язку не викликає нарікань, гучність динаміків дуже висока, її запасу має вистачити для будь-якої ситуації. Якість звуку теж на висоті і здатне радувати власника як при прослуховуванні через динаміки, так і в навушниках.

Як і у соплатформенніка Samsung Galaxy Win, в HTC Desire 600 є режим енергозбереження. Включивши його, знижується максимальна тактова частота процесора, з 1,2 ГГц до 1 ГГц, і яскравість дисплея, з 432 кд / м ², до 131 кд / м ². Враховуючи те, що при тестуванні автономності смартфонів ми завжди використовуємо 50% яскравість, в даному випадку 147,7 кд / м ², відмінності між яскравістю і тактовою частотою процесора в звичайному та режимі збереження зведені до мінімуму.

Тому очікувати наскільки або помітного приросту автономності просто не доводиться, що підтверджується додатком Antutu Tester, де HTC Desire 600 набрав 458 і 488 балів у звичайному та режимі збереження роботи відповідно. Результати двогодинних тестів наведені нижче.

Для прослуховування музики використовувався стандартний плеєр, гучність на значенні 12 з 15 можливих, МР3-файли з бітрейтом 320 КБІС / с. У режимі читання відключені всі бездротові комунікації, включаючи передачу даних в мобільній мережі, яскравість дисплея встановлена ​​на 50%. Навігація включає прокладку маршруту в додатку Google Навігація. Яскравість виставлена ​​на 50%, всі комунікаційні модулі передачі даних відключені. При відтворенні відео яскравість дисплея встановлена ​​на 50%, гучність звуку в навушниках на 12 рівні з можливих 15, декодування апаратне, програвач - MX Player. При відтворенні відео з Youtube яскравість дисплея встановлена ​​на 50%, гучність звуку в навушниках на 12 з 15 можливих рівнів. У стовпці з даними HTC Desire 600 і Samsung Galaxy Win зазначені результати для звичайного режиму роботи і "Енергозберігаюча" режиму.

Дисплей і камери

Модель оснащується Super LCD2 дисплеєм з діагоналлю 4,5-дюймів і роздільною здатністю 960х540 пікселів. Дисплей володіє широкими кутами огляду, і близькою до натуральної передачі кольору. Хорошій поведінці екрану на сонці сприяє відсутність повітряного прошарку плюс відносно висока яскравість. Показники яскравості знаходяться в межах від 24,6 кд / м ², до 432 кд / м ². Середньому значенню відповідає 147,7 кд / м ². Дисплей має непогану заводське калібрування, яку трохи псує завищена колірна температура, що надає картинці кілька холодні тони.

У смартфоні встановлено дві камери. Основна камера має апертуру f/2.0, дозволяє робити знімки з роздільною здатністю 8 МП, і записувати HD-відео, фронтальна теж записує HD-відео, але максимальний дозвіл фотографій становить 1,6 МП.

Оцінити якість знімків і відео, знятих камерами HTC Desire 600 можна за наведеними нижче прикладами.

Підсумки

Смартфон HTC Desire 600 наділений двома гучними динаміками, що видають хороший звук, чотирьохядерним процесором, останньою редакцією фірмової оболонки HTC Sense 5.0 і підтримкою двох SIM-карт, здатних працювати в активному режимі незалежно від того, які виконуються завдання будь-то розмова по одній з них або передача даних. Крім цього, він виділяється за рахунок яскравого дисплея, непоганий продуктивності, і основний камери зі светосильной оптикою, а також якісних матеріалів корпусу і збірки.

Сподобалось
+ Якість збірки
+ Матеріали корпусу
+ Дисплей
+ Продуктивність апаратної платформи
+ Підтримка двох SIM-карт
+ Активний режим роботи SIM-карт
+ Наявність двох динаміків видають якісний і гучний звук
+ Остання редакція фірмової оболонки

Не сподобалось
- Автономність
- Особливості ергономіки

PS: Всім власникам смартфона HTC Desire 600 рекомендуємо відвідати Appsdroid - Сайт посвящен OS Android, у нас вы можете скачать программы, живые обои, приложения, софт, игры и много-много "вкусностей" бесплатно и без регистрации.

Джерело: http://itsell.com.ua/catalog/HTC-Desire-600-Dual-Sim
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ