Буковина: на семінарі обговорили важливі питання «електронізації» РРО

Буковина: на семінарі обговорили важливі питання «електронізації» РРО

31.07.13 08:04 0 854
Відбувся тематичний семінар для платників податків Чернівецької області, які використовують реєстратори розрахункових операцій.

У семінарі взяли участь Павло Сидоров, начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій Міністерства доходів і зборів України, Олександр Гончаров, представник Асоціації «Українські технології товарно – грошового обігу», Ярослав Городенський, голова комісії з проведення реорганізації ДПС у Чернівецькій області, представники центрів сервісного обслуговування регіону.

«В Україні більше 100 тис. бізнесменів уже передають контрольно-звітну інформацію в електронній формі», - зазначив, відкриваючи захід, начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій управління податкового та митного контролю Міністерства доходів і зборів України Павло Сидоров. Представник Міндоходів України довів до відома учасників семінару, що введення штрафів за неподання електронної звітності з РРО відстрочене на півроку (з 1 січня 2014 року). Але це не означає, що платники мають чекати грудня – кінцевого терміну. Бо кожному з них потрібен певний час для модернізації та адаптації техніки до нових умов - навчитися як правильно користуватися та виправляти допущені помилки до того часу, коли у них виникатиме фінансова відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді.

Також, Павло Сидоров акцентував увагу представників бізнесу Буковини на те, що з 1 жовтня 2013 року суб’єкти господарювання втратять право застосовувати РРО, які не забезпечують передачу контрольно-звітної інформації за допомогою модемів. З повним переліком моделей реєстраторів розрахункових операцій, що, наразі, відповідають вимогам закону і часу та включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на офіційному порталі Міністерства доходів і зборів України за посиланням:

http://minrd.gov.ua/diyalnist-/zakonodavstvo-pro-diyalnis/nakazi-pro- diyalnist/62788.html.

Про стан запровадження оновлених РРО платниками Чернівецької області повідомив Ярослав Городенський, голова комісії з проведення реорганізації ДПС у Чернівецькій області. За його словами, в регіоні успішно пройшли персоналізацію в Системі зберігання і збору даних реєстраторів розрахункових операцій Міністерства доходів і зборів 1738 РРО, які відповідають вимогам п.7 ст.3 Закону України про РРО № 265, що складає 42,73 відсотка від загальної кількості зареєстрованих в територіальних органах Міндоходів Чернівецької області касових апаратів.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Скульптори з різних ...

КОМЕНТАРІ