У прокуратурі Волинської області обговорили стан протидії злочинності та корупції в регіоні

У прокуратурі Волинської області обговорили стан протидії злочинності та корупції в регіоні

31.07.13 08:10 0 896
У прокуратурі Волинської області, під головуванням виконуючого обов’язки прокурора області Володимира Троца, проведено координаційну нараду за участю керівників правоохоронних органів Волині, на якій обговорено стан протидії злочинності, в тому числі її організованим формам та з ознаками корупції у першому півріччі 2013 року.

У засіданні взяли участь в.о. прокурора Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Владислав Матящук, начальник УМВС України в області Олександр Терещук, начальник УСБ України в області Володимир Мельникович, начальник Управління Державної пенітенціарної служби України в області Олександр Герасимчук та керівники інших правоохоронних органів краю.

Також на нараду були запрошені заступник голови облдержадміністрації Станіслав Ющик, перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач та секретар судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Волинської області Григорій Бешта.

Розпочинаючи засідання, виконуючий обов’язки прокурора області Володимир Троц зазначив, що правоохоронними органами області вживалися заходи організаційно-практичного характеру щодо протидії злочинності та боротьбі з корупцією, які принесли певний позитивний результат та сприяли стабілізації криміногенної ситуації.

Так, рівень злочинності в області нині майже вдвічі нижчий загальнодержавного.

Лише п’яту частину облікованих кримінальних правопорушень складають тяжкі та особливо тяжкі злочини, незначною є частка скоєних грабежів, розбійних нападів та вимагань.

За більш виваженого підходу до затримання осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, їх кількість у порівнянні з минулим роком скоротилася майже утричі. Окрім цього, ширше стали використовуватись інші передбачені новим законом запобіжні заходи.

Вдалось активізувати роботу з розкриття кримінальних правопорушень та здобуття доказів у кримінальному провадженні із застосуванням негласних слідчих (розшукових) дій. Судами задоволено 92% усіх клопотань про їх проведення. Відсоток розкриття кримінальних правопорушень також є вищим ніж у середньому по державі.

Завдяки злагодженій роботі оперативних і слідчих підрозділів правоохоронних органів області та системного прокурорського нагляду, знешкоджено три організовані групи, у тому числі ліквідовано діяльність «конвертаційного центру».

Скеровано до суду ряд актуальних справ про корупційні злочини, в тому числі про одержання хабарів.

Між тим, ще вимагає узгодженості дій правоохоронців діяльність з виявлення та припинення злочинів у бюджетній сфері, в тому числі при закупівлі товарів і послуг за державні кошти, злочинів, пов’язаних з приватизацією, орендою державного і комунального майна та зовнішньоекономічною діяльністю, припинення протиправних дій у сфері земельних відносин, охорони та раціонального використання лісових ресурсів.

Підводячи підсумки наради, Володимир Троц наголосив, що від ефективності та, насамперд, оперативності застосування засобів боротьби із злочинністю, її організованими формами, отриманням неправомірної вигоди, корупцією, залежить рівень захищеності громадян та авторитет державної влади, а тому ці питання потребують комплексної та скоординованої взаємодії правоохонних органів краю.

За наслідками роботи наради, визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури Волині, та основні завдання для подальшої роботи правоохоронців.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові знову ...

КОМЕНТАРІ