В Закарпатській області жінка попеклася, спалюючи сміття

В Закарпатській області жінка попеклася, спалюючи сміття

31.07.13 08:30 0 903
За свою безпечність наші люди часто-густо розраховуються власним здоров’ям, а подеколи й життям. На щастя, цього разу потерпіла отримала незначні ушкодження, але їх могло й не бути, коли б жінка згадала просту істину, що з вогнем не варто експериментувати.

29 липня о 14:40 до оперативно-рятувальної служби Хуста черговий лікар центральної районної лікарні повідомив, що до них з опіками І-ІІ ступеня кінцівок рук, передпліччя, спини та обличчя доставлена 46-річна мешканка села Нанково Хустського району. За висновками медиків, життю потерпілій нічого не загрожує, але лікування буде довготривалим.

Напередодні селянка, прибираючи обійстя, вирішила позбутися зібраного сміття за допомогою вогню. Щоб прискорити процес горіння, полила непотріб пальним і підпалила. Жінка не зважила на те, що на вулиці температура сягала майже 40 градусів. Ще мить, Олена почула незрозумілий хлопок, а далі миттєво запекло руки й передпліччя та почав горіти одяг. На щастя, його вдалося швидко загасити.

Прямі матеріальні збитки, заподіяні стихією, оцінюються в 200 гривень.

За словами начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея, за неповні сім місяців (дані станом на 30 липня) на території області трапилося 679 пожеж з яких 163 випадки загорань сталося через необережне поводження з вогнем в екосистемах. Вогнем пошкоджено понад 112 га сухої рослинності. Лише за вчорашню добу в області зафіксовано 6 пожеж, де горіла суха трава та сміття на відкритих територіях. Безпечність та легковажність окремих громадян призводить до непоправних наслідків. Ось і в цьому випадку травмовано людину. Усього впродовж 2013 року вогняне лихо стало причиною загибелі 25-и чоловік, ще 15 було травмовано.

Статистика підтверджує, що левова частка таких пожеж виникає через людський фактор. Необережно кинутий сірник, недопалок, тліюче вогнище, пустощі дітей з вогнем, особливо при сухій і спекотній погоді, може призвести до того, щоб через лічені хвилин усе навколо палало. Особливу небезпеку становлять стихійні палії, що навмисно підпалюють сухостій — рослини, дерева, стерню та смітники. Дуже часто такі безглузді дії призводить до великомасштабних пожеж.

Отож, Управління ДСНС України у Закарпатській області, аби не допустити лиха пожежі, закликає усіх краян відмовитися від спалювання сухої трави та чагарників. В жодному разі не залишати вогнище без нагляду. Також забороняється підпалювати сміття за допомогою бензину чи інших легкозаймистих речовин.

Шановні краяни‚ дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути лиха вогняної стихії.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аварійно-небезпечну ...
Наступна новина: У Львівському палаці ...

КОМЕНТАРІ