Частково компенсувати витрати закарпатців за 2012 рік може податкова знижка

Частково компенсувати витрати закарпатців за 2012 рік може податкова знижка

31.07.13 08:08 0 822
Скористатися правом на знижку жителі області можуть до 31 грудня.

Користування іпотечним кредитом, пожертви або благодійні внески неприбутковим організаціям, плата за навчання, оплата лікування закладам охорони здоров’я, сплата страхових платежів - всі ці та інші витрати визначені ст. 166 Податкового кодексу України можуть бути включені до податкової знижки.

Для цього необхідно подати річну податкову декларацію за минулий рік до територіального органу Головного управління Міндоходів за місцем реєстрації.

До податкової знижки включається фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені платіжними та розрахунковими документами. В них обов'язково повинна бути відображена вартість таких товарів, робіт чи послуг і строк їх продажу, виконання чи надання. Для спрощення та прискорення процедури перевірки фахівцями Міндоходів правильності нарахування платником податку сум до повернення з бюджету, доцільно додавати копії підтвердних документів до декларації.

ГУ Міндоходів у Закарпатській області нагадує, що розрахунок суми податкової знижки проводиться з нарахованої за 2012 рік суми зарплати, зменшеної на суму сплаченого з неї єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та на суму застосованої податкової соціальної пільги, за її наявності.

Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації. Для своєчасного повернення з бюджету сум податку на доходи фізичних осіб внаслідок застосування платниками податку права на податкову знижку, рекомендуємо платникам податку додавати до декларації заяву щодо способу повернення їм податку: зарахування на р/р в банку або поштовий переказ.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині до ...
Наступна новина: Тернопілля: бережімо ліси ...

КОМЕНТАРІ