На Хмельниччині стратегічна мета - зменшення використання природного газу

На Хмельниччині стратегічна мета - зменшення використання природного газу

31.07.13 08:18 0 1006
В області нарощуються темпи впровадження енергозберігаючих технологій, покликані зменшити використання природнього газу. Так, задля досягнення стратегічної мети – зменшення використання газу до 2015 року на 50% в межах всієї України, в області розроблений перелік об’єктів для модернізації систем теплопостачання та план заходів з переходом на альтернативні види палива. Отже, планується здійснити реконструкцію ряду тепломереж загальною вартістю понад 115 млн грн., що потенційно дасть можливість знизити споживання природного газу більш ніж на 16 млн кубічних метрів. У той же час переведення ряду об’єктів на альтернативі види палива коштуватиме 348 млн грн., і потенційно зменшить використання газу ще на 47 млн кубічних метрів.

Для виконання завдання щодо зменшення використання газу до 2015 року до 50% необхідно здійснити фінансування в обсязі 28 млрд. грн. Про це на нараді в Кабінеті Міністрів України доповів Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник.

«Шляхи виконання цього завдання – модернізація систем теплопостачання та заміщення природного газу альтернативними видами палива. В результаті – можливо скоротити споживання газу на виробництво теплової енергії за рахунок економії - на 25,4%, за рахунок газозаміщення - на 24,2%», - доповів Міністр.

За його словами, вже в поточному році за рахунок модернізації котелень та заміни теплових мереж, які будуть проведені в підготовчий період, можливо досягнути економії газу до 5%.

«На ці роботи передбачено 1,14 млрд. гривень підприємств та місцевих бюджетів. Економія досягається завдяки тому, що зазначені заходи при незначних капіталовкладеннях надають найбільший економічний ефект», - пояснив Геннадій Темник.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівщина – пілотний ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ