У Хмельницькому виявлено ресторанних трудових наймитів «під тіньовим соусом»

У Хмельницькому виявлено ресторанних трудових наймитів «під тіньовим соусом»

31.07.13 08:12 0 1002
Одразу п’ять неоформлених працівників виявили співробітники державної податкової інспекції у місті Хмельницькому у приватного підприємця, що здійснює діяльність у галузі ресторанного бізнесу.

Молоді люди, які виконували у закладі весь комплекс робіт аби відвідувачі ресторану почували себе затишно і комфортно, самі були обділені роботодавцем, адже не мали офіційного оформлення трудової діяльності і, відповідно, жодного соціально-економічного захисту. Це, зрештою, підтверджується відібраними у них поясненнями.

Наразі на несумлінного роботодавця чекають штрафні санкції, а на його працівників – офіційне трудовлаштування.

«Нелегальна трудова зайнятість послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Працівник, який отримує зарплатню «у конверті», є повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне, і доти, доки вважає за потрібне. А пенсія таким працівникам буде нарахована лише з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Важливо, щоб громадяни усвідомили це і пам’ятали», – розповідає перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Володимир Михайлюк.

Не менш важливим є й той факт, що рівень надходження податку на доходи фізичних осіб у бюджет знаходиться у прямій залежності від рівня нарахованої заробітної плати. Тож лише за умови забезпечення офіційних виплат заробітної плати місцевий бюджет має стабільні надходження. Саме з цієї причини легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості на є одним з пріоритетних напрямів роботи Міністерства доходів і зборів.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ