Івано-Франківщина: на програму іпотечного кредитування житла область отримає від держави 6 млн. грн.

Івано-Франківщина: на програму іпотечного кредитування житла область отримає від держави 6 млн. грн.

31.07.13 08:08 0 834
21 прикарпатська сім`я у цьому році і 14 у минулому отримали здешевлені іпотечні кредити та покращили свої житлові умови.

«В Україні і на Прикарпатті зокрема з’явилася реальна можливість отримати власне житло людям, які цього потребують, - зазначає заступник голови обласної державної адміністрації Руслан Гусак. - В рамках соціальних ініціатив Президента України успішно діють програми пільгового кредитування, а механізм оформлення документів є простим і прозорим».

Зокрема, активно реалізуються програми «Доступне житло», «Здешевлення іпотечних кредитів», «Пільговий кредит» та «Часткова компенсація». До кінця року, за словами Руслана Гусака, «планується надати» ще майже 100 кредитів за програмою іпотечного кредитування. На її фінансування у поточному році з державного бюджету виділено 300 млн. грн., з яких для Івано-Франківської області - понад 6 мільйонів.

«Окрім того, на теренах нашої області успішно реалізується програма для жителів сільської місцевості «Власний дім», - наголошує заступник голови ОДА Руслан Гусак. - Ця програма передбачає надання пільгових кредитів під 3% річних особам, які працюють, проживають і будують житло у сільській місцевості. Торік в рамках програми «Власний дім» здано в експлуатацію 26 будинків, у цьому очікується збільшення кількості сімей, які зможуть отримати власне житло, відповідно до соціальних ініціатив Президента України»

Довідково

В Україні протягом 2012-2013 рр. здешевленою іпотекою скористалося понад 1900 сімей.

Отримати необхідну інформацію щодо діючих програм іпотечного кредитування та умов отримання кредитів можливо за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21

обласна державна адміністрація, каб. № 107, «Центр іпотечного кредитування»; (0342)552161.

З інформацією, щодо діючих програм пільгового кредитування можна ознайомитись на сайті http://www.molod-kredit.gov.ua

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В притулку для дітей ...

КОМЕНТАРІ