Львівщина: аби мандрівка була безпечною!

Львівщина: аби мандрівка була безпечною!

31.07.13 08:12 0 839
Залишився один місяць літа і знову покличе перший дзвінок на урок. Ще цілий місяць батьки мають нагоду відпочити із своїми дітьми: поїхати до моря; на екскурсію; у гори тощо. Якщо для мандрівки Ви обрали авто, то подбайте аби ваша мандрівка була не тільки цікавою, а й безпечною!

У першу чергу водії повинні пам’ятати, що дітям, зріст яких менший 145 см, або тих, що не досягли 12- річного віку на переднє сидіння зась. Якщо ж, дитина досягла відповідного віку чи зросту, обов’язково повинна пристебнутись ременем безпеки. Щодо безпеки малюка на задньому сидінні автомобіля, то найбільш безпечніше йому буде в спеціальному кріслі, яке обладнане паском безпеки різної довжини.

Дітлахів, які вже виросли з такого віку, щоб сидіти спеціальному кріслі, не беріть на руки в жодному разі, а посадіть поруч себе та застібніть паском безпеки. Важливо, щоб ви власним прикладом показували необхідність використання паска безпеки та пояснили дитині його вважливість.

Діти у віці між немовлятами та молодшого шкільного віку - найскладніші пасажири. Довго вони не можуть всидіти на місці, тому подбайте, щоб у них в дорозі безпечні та цікаві іграшки, а не такі, що можуть травмувати дитину при різкому гальмуванні.

Зачинивши двері автомобіля і розпочавши рух, не забудьте заблокувати їх центральним замком або ж важелем механічного блокування, щоб ваше чадо ненароком не відкрило двері. І наостанок, ніколи не залишайте ваших дітей одних в автомобілі, тим паче закритими зсередини.

Аби подорож приносила тільки задоволення, частіше зупиняйтесь, щоб декілька хвилин побути на свіжому повітрі, або ж перекусити. В салоні автомобіля говоріть про щось приємне і не приборкуйте цікавість маленьких чад, адже таким чином вони пізнають світ.

Дотримуйтесь правил дорожнього руху та щасливої дороги!

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Підприємствам ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ