У Чернігові знову працюватиме літня волонтерська школа

У Чернігові знову працюватиме літня волонтерська школа

31.07.13 08:10 0 819
У Чернігові скоро розпочнеться традиційна літня волонтерська школа. Вона проходитиме з 1 до 3 серпня на базі с. Количівка для 15 волонтерів із числа активної студентської та учнівської молоді міста.

Про особливості реалізації цієї корисної ініціативи розповіла керівник проекту, голова Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Міський молодіжний центр «Жменя» Регіна Гусак. Вона, зокрема, відзначила визначальну роль у впровадженні такої ідеї Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який постійно надає підтримку розвитку волонтерського руху в обласному центрі.

Школа волонтерів має на меті формування в молодих людей навичок та вмінь, які можуть бути використані у волонтерській діяльності. Це, наприклад, організація збору коштів, проведення заходів відповідної тематики, формування толерантного ставлення до дітей з особливими потребами.

За словами директора Центру СССДМ Тетяни Кузнецової-Молодчої, за десять років існування школа підготувала близько 1000 волонтерів. « ми маємо надійних помічників із числа своїх вихованців, які прийшли працювати фахівцями з соціальної роботи», - каже директор центру.

Багаторічний тренер школи волонтерів Наталія Волинець навіть продемонструвала кілька вправ, які дозволяють краще зрозуміти дітей з особливими потребами і відчути їхнє світосприйняття. Вона уточнила, що навчання майбутніх волонтерів органічно поєднує теоретичну та практичну частини, а головне – вчить бути людяними й милосердними.

Також у рамках проекту заплановано випустити методичний «Путівник волонтера», що міститиме поради волонтеру й корисні практичні розробки для волонтера-початківця.

Партнери проекту: Департамент сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, Чернігівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Чернігівська міська громадська організація «Євроклуб», благодійний фонд «Поліський оберіг» та інститут післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д.Ушинського.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області за ...

КОМЕНТАРІ