Житомирщина: підбито підсумки роботи рятувальної служби області у першому півріччі 2013 року

Житомирщина: підбито підсумки роботи рятувальної служби області у першому півріччі 2013 року

31.07.13 08:06 0 834
30 липня в Управлінні ДСНС України у Житомирській області під головуванням начальника Управління генерал-майора служби цивільного захисту Ігоря Нікітчука відбулася колегія щодо підсумків роботи у сфері цивільного захисту області за перше півріччя 2013 року та визначення пріоритетних завдань на третій квартал. У заході взяли участь заступники начальника Управління, керівники структурних та районних підрозділів.

Як зазначалось на нараді, упродовж першого півріччя 2013 року оперативно-рятувальною службою по лінії «101» отримано 2834 повідомлення про виникнення надзвичайних подій на території області, для реагування та ліквідації яких підпорядковані підрозділи залучались 2031 раз, що на 16,6% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (1691 раз). Всього пожежно-рятувальними підрозділами врятовано життя 95 мешканцям області, що є вагомим показником діяльності рятувальників області.

«Нинішнього року спостерігається тенденція до зменшення кількості надзвичайних ситуацій. Так, на території області виникла 1 надзвичайна ситуація – під час пожежі у с. Красносілка Овруцького району загинуло 4 дітей, у той час як за аналогічний період минулого року зареєстровано 4 надзвичайні ситуації, - доповів заступник начальника Управління Олег Держанівський. Забезпечено своєчасне та оперативне реагування на надзвичайні події, пов'язані з погіршенням погодних умов в зимовий період: пониженням температур, випаданням великої кількості опадів у вигляді снігу, завдяки чому не допущено розвитку цих подій до масштабу надзвичайної ситуації».

Вдалося стабілізувати ситуацію на водних об’єктах області: потонуло 18 людей, що на 27 осіб менше порівняно з аналогічним періодом 2012 року. Врятовано від неминучої загибелі під час купання 6 необачних відпочиваючих. Переважна більшість трагедій сталася на стихійних пляжах. Проте, як зазначив виконуючий обов’язки заступника начальника Управління Олександр Молодковець, органами влади та місцевого самоврядування стихійні пляжі не визначені місцями масового відпочинку людей на водних об’єктах. Відповідно не організовуються рятувальні пости, не проводиться підводне обстеження акваторії, не визначаються зони купання. Наразі в області визначено лише 8 таких місць, у тому числі 5 пляжів (2 пляжі у м. Житомирі та по 1 - у містах Бердичів, Коростень та Новоград-Волинський). Це питання розглядалися на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС, за результатами якого головам райдержадміністрацій та міським головам запропоновано внести на розгляд міських, сільських, селищних рад питання щодо визначення місць, де традиційно здійснюється масовий відпочинок людей на воді.

Також в ході проведення колегії начальниками відповідних підрозділів доведено до присутніх інформацію про стан кадрового забезпечення. Особливо акцентовано та наголошено та дотримання дисципліни і законності, запобігання та протидії корупції в підрозділах Управління.

Завершуючи нараду, очільник Житомирського гарнізону Ігор Нікітчук наголосив на основних завданнях на ІІ півріччя 2013 року, які ставить перед рятувальниками Голова Служби Михайло Болотських. Зокрема, на необхідності забезпечити заходи із запобігання та реагування на сезонні надзвичайні ситуації, попередження загибелі людей на водних об’єктах та запобігання пожежам у природних екосистемах. По-друге, слід зосередити увагу на дотримання вимог законодавства у сфері запобігання і профілактики корупційних правопорушень та інших нормативно-правових актів України.

Дуже важливою ланкою в роботі рятувальників є проведення профілактичної роботи із залученням волонтерських організацій, адже для попередження лиха використовується значно менше ресурсів, ніж для подолання його наслідків. Роз’яснювальна робота серед населення має бути доступною і системною, люди мають знати елементарні правила безпеки.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Хмельниччині до ...

КОМЕНТАРІ