В Житомирській області працівник ДСНС врятував життя 11-річної дівчинки та її брата

В Житомирській області працівник ДСНС врятував життя 11-річної дівчинки та її брата

31.07.13 08:01 0 798
29 липня близько 19 години вечора у місцевому ставку смт Брусилів ледве не втопилася 11-річна дівчинка. Від неминучої загибелі її врятував головний інспектор Брусилівського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області старший лейтенант служби цивільного захисту Євген Пилявський.

У той день Євген, відпочиваючи зі своєю родиною на ставку, почув крики дитини. А згодом помітив, як за 15-20 м від берега з останніх сил борсалася дівчинка, вона махала руками та раз по раз зникала під водою. Не гаючи ані хвилини, Євген кинувся їй на допомогу – доплив до дівчинки, перевернув її на спину та витягнув на берег. На щастя, вона була при свідомості, тому рятувальникові не довелося надавати першу медичну допомогу, а лише заспокоювати заплакану дитину, яке на той момент найбільше боялася гніву дорослих .

Через деякий час на ставок прийшов старший брат потерпілої. Все вказувало на те, що він був напідпитку. Навіть не поцікавившись здоров’ям родички, він одразу попрямував до води. Як не парадоксально, але його спіткала така ж доля. Євгенові довелося вдруге рятувати та доправляти до берега потопельника, не забувши при цьому нагадати хлопцеві правила поведінки на воді.

Такою є професія рятувальника – дбати про безпеку громадян навіть під час відпочинку зі своїми родинами.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ