Влада Грузії затвердила відновлення пам’ятника Сталіну в Горі

Влада Грузії затвердила відновлення пам’ятника Сталіну в Горі

31.07.13 08:06 0 954
Міністерство культури Грузії підтвердило повідомлення про його ухвалу затвердити рішення місцевої влади міста Горі, батьківщини Йосипа Сталіна, відновити пам’ятник радянському диктаторові. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказала речниця міністерства Елена Самхарадзе, пам’ятник мали б відновити біля будинку-музею, де Сталін народився, до 21 грудня, дня його народження.

Президент Міхеїл Саакашвілі, палкий опонент нинішнього уряду Грузії, у відповідь закликав прем’єр-міністра Бідзіну Іванішвілі переглянути це «дурне» рішення, яке, за його словами, є «плювком у душі» загиблих грузинських героїв. Як заявив президент, відновлення пам’ятника Сталіну у 21-му столітті – це «варварський» і антидержавний, антигрузинський акт.

Після приходу до влади у Грузії коаліції Іванішвілі минулого року його влада дозволила відновлювати пам’ятники Сталіну, демонтовані за попередньої влади прихильників Саакашвілі. Наразі вже відновлені три з них.

У Горі пам’ятник Сталіну на центральній площі міста зняли 2010 року, але сама фігура збереглася: як повідомляли, її тоді теж планували перенести до музею Сталіна, тільки перетвореного на музей розвінчання культу диктатора.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Скульптори з різних ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ