Продаж власної продукції тваринництва: як відобразити в розрахунку №1-ДФ

Продаж власної продукції тваринництва: як відобразити в розрахунку №1-ДФ

31.07.13 08:42 0 988
До складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу влас­ної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ді­лянках, наданих їй у розмірах, вста­новлених Земельним кодексом, для ведення:

- садівництва та/або для будівни­цтва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки) та/або для індивідуального дачного будівництва. При цьому якщо власник сільськогосподар­ської продукції має ще земельні частки (паї), виді­лені в натурі (на місцевості), але не використовує їх (здає в оренду або обслуговує), отримані ним до­ходи від продажу сільськогосподарської продукції не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- особистого селянського господарства та/або зе­мельні частки (паї), виділені в натурі (на місце­вості), сукупний розмір яких не перевищує 2 га. При цьому розмір земельних ділянок, зазначених в абзаці другому цього підпункту, а також роз­мір виділених в натурі (на місцевості) земель­них часток (паїв), які не використову­ються (здаються в оренду, обслуговуються), не врахову­ються.

Якщо розмір таких земельних ділянок перевищує 2 га, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах.

При продажу власної продукції тваринництва груп 1 — 5, 15, 16 та 41 УКТ ЗЕД (Українського класифікатора товарів зовнішньоекономічної діяльності) отримані від такого продажу доходи не є оподатковува­ним доходом, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, вста­новленої законом на 1 січня звітного (податкового) року (у 2013 р. — 114 700 грн.). Такі фізичні особи здійснюють продаж зазначеної про­дукції без отримання довідки про наявність земельних ділянок.

У разі коли сума отриманого доходу перевищує встановлений розмір, фізична особа має подати до територіального ор­гану Міндоходів України довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, що видається у довільній формі сіль­ською, селищною або міською радою за місцем по­даткової адреси (місцем проживання) власника про­дукції тваринництва. Якщо довідкою підтверджено вирощування проданої продукції тваринництва без­посередньо платником податку, оподаткуванню підлягає дохід, що перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Якщо ж таким платником податку не підтверджено самостійне вирощування, розведення, відгодову­вання продукції тваринництва, доходи від продажу якої він отримав, такі доходи підлягають оподатку­ванню на загальних підставах.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Легкий" ...
Наступна новина: У Львові за один день ...

КОМЕНТАРІ