Сім'я з Харцизська подякувала працівникам Макіївського ДАІ за врятовані життя

Сім'я з Харцизська подякувала працівникам Макіївського ДАІ за врятовані життя

31.07.13 07:46 0 850
Про них можна сказати, що "народилися в сорочці". Голова сім'ї не впорався з керуванням, і машина, ударившись об бетонну перешкоду, миттєво спалахнула. Рятували людей з автомобіля, що горів, працівники дорожньо - патрульної служби Макіївського міськуправління міліції.

Події розгорталися в середині червня. У передсвітанкову годину машин на дорозі було небагато, але черговий екіпаж ДАІ, як завжди, знаходився на місці.

- Я якраз збирався перевірити документи у водія зупиненого мною автомобіля, коли почув за спиною звук удару, - розповідає інспектор ДПС взводу ДПС служби ДАІ при Макіївському МУ Сергій Антонов. - Повернув голову і перед очима страшна картина: на протилежній стороні Чайкінського кільця машина ударилася в бетонну перешкоду і вмить почала горіти. Інстинктивно протягнув власникові його документи і разом з колегами Дмитром Лебедінцевим і Віталієм Бєрєснєвим кинувся на допомогу людям. Коли підбігли до машини, вона вже була охоплена язиками полум'я. Через задимлене скло салону вдалося розгледіти три нерухомі фігури. Обидві передні двері від удару заклинило, насилу вдалося відкрити задні пасажирські двері. Жінку, що знаходилася на задньому сидінні автомобіля, витягнули на вулицю швидко, але самостійно стояти вона не могла, тому Дмитро Лебедінцев відтягнув її чимдалі від автомобіля, що горів. І водій, і пасажир на передньому сидінні були пристебнуті ременями безпеки, що і врятувало їх життя у момент удару, але утрудняло рятувальні роботи.

Жінка на передньому сидінні, у той час, доки рятували її дочку, прийшла до тями і самостійно відстебнула ремінь безпеки. Ми допомогли їй вибратися через відкриті задні двері. А ось з водієм було складніше. Нам довелося зламати водійські двері, щоб витягнути його з машини. Його тіло було скривавлене, явно був удар грудної клітини. Коли врятовані були розміщені на безпечній відстані від авто, що горіло, водій вказав, де знаходиться барсетка з документами. Її, а також речі з багажника вдалося теж врятувати.

Коли людським життям вже нічого не загрожувало, сили працівників міліції були кинуті на гасіння машини. У хід пішли наявні у них вогнегасники, допомогли також і водії машин, що їхали в цей час повз автомобіля, що горів. Остаточно загасити пожежу зміг тільки прибулий на виклик екіпаж пожежно-рятувального загону.

Учасників ДТП відвезла з місця подій карета "Швидкої допомоги".

В.о. інспектора ДПС взводу ДПС служби ДАІ при Макіївському МУ Віталій Бєрєснєв :

- Нічого героїчного у своєму вчинку я не бачу. Так поступив би кожен. Приємно було те, що водії двох машин, зупинених раніше, не поїхали з місця події, а надавали активну допомогу в рятуванні життя людей і гасінні автомобіля.

Ця подія залишилася б рядовим епізодом службових буднів співробітників ДАІ макіївської міліції, але на початку липня на ім'я начальника міського управління надійшов лист з щирими словами вдячності за свої врятовані життя від сім'ї Нужних з м. Харцизська. Вони просили начальника заохотити своїми правами працівників, що відрізнилися.

Наказом начальника Макіївського міського управління співробітникам взводу ДПС служби ДАІ при Макіївському МУ в.о. старшого інспектора ДПС майорові міліції Дмитру Лебедінцеву, в.о. інспектора ДПС прапорщикові міліції Віталієві Бєрєснєву, інспекторові ДПС прапорщикові міліції Сергію Антонову оголошена подяка.

Прес-служба Макіївського МУ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ