У Криму правоохоронці виявили понад 130 нелегальних перевізників

У Криму правоохоронці виявили понад 130 нелегальних перевізників

31.07.13 10:05 0 838
Такий результат роботи Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Автономній Республіці Крим з протидії правопорушень у сфері нелегальних перевезень за минулі місяці.

Літо в самому розпалі, наплив відпочивальників до Криму зростає з кожним днем. На вокзалах кримської столиці знайома картина - стихійні автобусні стоянки, з яких в рейси відправляються нелегальні перевізники. Поруч з поїздами, касами та просто на привокзальній площі чергують любителі «побомбити», які самі підійдуть до приїжджих, побачивши, що хтось бажає придбати заповітний квиток і як можна швидше виїхати до моря. Ціни на такі «послуги» різняться, але найчастіше «кусаються», вартість проїзду з нелегальним водієм, як правило, вище майже в два рази.

Разом з тим, для більшості людей, що приїжджають до Криму на відпочинок, немає особливої ​​різниці, хто, як, за якою ціною та наскільки легально довезе їх до пункту призначення.

Але лише деякі замислюються над тим, що нелегальні перевізники представляють певну небезпеку для пасажирів. Як показує статистика, все частіше винуватцями дорожньо-транспортних пригод стають саме водії-нелегали.

У зв'язку з цим стан протидії правопорушенням у сфері нелегальних перевезень знаходиться на постійному контролі в Головному управлінні кримської міліції. Про це розповів заступник УДСБЕЗ ГУМВС України в АР Крим майор міліції Володимир Криволапов.

- На сьогоднішній день до відповідальності притягнуто 131 особа за порушення правил перевезення пасажирів на автомобільному транспорті, щодо яких складено адміністративні протоколи за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку здійснення господарської діяльності), - прокоментував майор міліції Володимир Криволапов.

Крім того, Володимир Михайлович зазначив, що більша частина нелегалів виявлена ​​в районі залізничного вокзалу в Сімферополі, а також у курортних містах Ялта, Феодосія, Євпаторія та Саки. У всіх перевізників були відсутні встановлені законодавством документи на здійснення даного виду господарської діяльності. При цьому винахідливі таксисти намагалися видати своїх пасажирів за своїх родичів, які приїхали на відпочинок або просто хороших знайомих, яких вони погодилися «підкинути» безкоштовно. Незважаючи на всі хитрощі горе-підприємців, їм загрожує штраф до 1 750 гривень з наступною конфіскацією автотранспортних засобів.

- Заходи, спрямовані на виявлення та припинення діяльності осіб, які здійснюють нелегальні перевезення пасажирів, тривають, - підсумував Володимир Криволапов.

СЗГ ГУ МВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницькі міліціонери ...
Наступна новина: У Рівному міліцейські ...

КОМЕНТАРІ