Понад 300 кримінальних правопорушень викрито у сфері автодорожнього господарства

Понад 300 кримінальних правопорушень викрито у сфері автодорожнього господарства

31.07.13 10:49 0 891
Загальна сума збитків за виявленими кримінальними правопорушеннями сягнула понад 151 млн. грн. Із загальної кількості викритих кримінальних правопорушень 18 – зі збитками понад 1 млн. грн. та 26 – понад 500 тис. грн. Про це повідомив під час брифінгу у Міністерстві внутрішніх справ заступник начальника Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Олександр Сидоров.

За його словами, серед них - зловживання владою або службовим становищем, перевищення службових повноважень, службові підроблення, службова недбалість, розкрадання, а також кримінальні правопорушення, пов’язані з нецільовим використанням бюджетних коштів. Зокрема, 73 - за фактами зловживань посадових осіб підрозділів служби автомобільних доріг.

Варто зазначити, що до суду з обвинувальним актом направлено 46 кримінальних проваджень. За цими кримінальними провадженнями забезпечено відшкодування збитків на суму понад 31 млн. грн.

Можна констатувати, продовжив Олександр Сидоров, що найбільш поширеними правопорушеннями на об’єктах будівництва автомобільних доріг є завищення вартості та обсягів виконаних робіт, використання неякісних матеріалів, що не відповідають умовам укладених договорів; внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт; залучення в якості субпідрядних організацій комерційних підприємств з ознаками фіктивності, які не мають виробничих потужностей; нецільове використання бюджетних коштів; недотримання технічних норм та стандартів під час ремонту та спорудження об’єктів дорожньої інфраструктури, що значно знижує їх якість та скорочує термін експлуатації.

Як повідомив представник ДДСБЕЗ, поширеним способом розкрадання бюджетних коштів у системі автодору цього року стало видобування піщаної суміші без отримання відповідних ліцензій, дозволів й сплати податку на надра та подальше використання її під час ремонту і будівництва автодоріг. При цьому кошти передбачені на закупівлю цієї сировини перераховуються на підприємства з ознаками фіктивності та привласнюються. - Такі злочини вже задокументовано на Чернігівщині, Харківщині, Дніпропетровщині, Миколаївщині, Донеччині та Житомирщині. Загальна сума збитків за такими злочинами сягнула 5,5 млн. грн., - зазначив Олександр Сидоров.

Наостанок правоохоронець подякував за небайдужість до підняття даної проблематики й зазначив, що це питання наразі стоїть на контролі Кабінету міністрів України та МВС.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Закарпатті міліція ...

КОМЕНТАРІ