На Закарпатті міліція спіймала

На Закарпатті міліція спіймала "золотого" злодія-інваліда

31.07.13 11:01 0 1154
40-річний зловмисник, який має вади ніг і заледве ходить, бив на елементарну людську жалість й при цьому обкрадав добрих людей…

Як свідчить досвід, більшість крадіжок стаються через необережність чи надмірну безпечність самих потерпілих. От і 25-річна жителька райцентру Свалява, що на Закарпатті, пішла з дому у справах, а ключ від вхідних дверей безпечно залишила… під ковриком. Коли ж повернулася, то виявила в своїй оселі сліди непроханих гостей. У кімнатах все було поперекидано, а зі сховку зникли численні золоті вироби (один лиш золотий ланцюжок важив 15 грамів).

Оговтавшись від пережитого шоку, потерпіла звернулася із заявою про скоєння крадіжки у міліцію. Дана подія була зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, однак розкрити злочин за гарячими слідами не вдалося.

Розшуком невловимого злодія-«домушника» керував начальник сектору дільничних інспекторів міліції Свалявського РВ УМВС майор Сергій Корнаш, який доручив цю справу старшому дільничному ст. лейтенанту Івану Поповичу та оперуповноваженому карного розшуку капітану Віталію Абелю.

Проаналізувавши зібрану від свідків, сусідів і самої потерпілої інформацію, міліціонери вийшли на слід ймовірного злодія. Як з′ясувалося, на місці пригоди в день скоєння крадіжки люди бачили невідомого бродяжку, який ходив від хати до хати, випрошуючи милостиню. Люди запам′ятали лише, що жебрак був калікою й ледве пересував ноги… Ця обставина й звузила коло підозрюваних.

Невдовзі міліціонери вже спілкувалися зі згадуваним жебраком. 40-річний свалявець Іван через вроджене каліцтво працювати не може, тому перебивався жебракуванням. Однак при цьому каліка-жебрак ще й виявився неабияким злодюжкою. Діяв він вельми просто. Коли в черговій хаті, до якої заходив, нікого не було, а двері були відчиненими, злодійкуватий попрошайка миттєво нишпорив по кімнатах у пошуках чогось цінного, а знайшовши--втікав. А у випадку з потерпілою свалявчанкою йому взагалі пофортунило: і ключ від дверей під килимком знайшов, і цілу жменю золота…

Крадені коштовності злодій здавав у ломбард, а виручені кошти пропивав. Частину вкраденого золота правоохоронці знайшли й повернули власниці. А загалом злодію-каліці доведено вже 5 епізодів аналогічних крадіжок по всьому Свалявському району.

Розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст.185 ч.3 Кримінального кодексу України (Крадіжка з проникненням у приміщення) триває. Слідчі з′ясовують справжні масштаби «діяльності» злодійкуватого жебрака-каліки.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 300 кримінальних ...
Наступна новина: У Севастополі співробітники ...

КОМЕНТАРІ