264 юнак присягнули на вірність українському народу

264 юнак присягнули на вірність українському народу

31.07.13 11:26 0 878
У навчальному центрі Академії ВВ МВС України відбулось урочисте складання військової присяги студентами, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу. Протягом місяця вони практично закріплювали набуті, за час навчання, теоретичні знання. Безпосередньо у польових умовах вони провели заняття з тактичної, інженерної та вогневої підготовки.

Чудовий сонячний день, музика військового оркестру, квіти, радість та вітання близьких і рідних – усе це створило атмосферу свята й урочистості.

264 юнаки прийняли урочисту клятву на вірність українському народові. Зі словами привітання до всіх присутніх звернувся начальник Академії внутрішніх військ МВС України генерал-лейтенант Степан Полторак: «Ще один важливий крок в житті кожного із вас вже позаду. Складання Військової присяги – це завжди знаменна подія для кожного юнака, а тим більше – для майбутнього офіцера. У житті кожного чоловіка не так багато святих клятв. Клятва батькам, клятва дружині. Але клятва у вірності своїй Батьківщині споконвічно була для кожного воїна тим непорушним і недоторканим словом, ціна якому більша за життя. Здоров’я, сил та натхнення вам. Нехай Альма-матер назавжди залишиться у ваших серцях. Будьте завжди вірні Військовій присязі».

.

Після традиційного ритуалу відбувся урочистий мітинг, на якому слова вітання з нагоди свята висловила мати студента, майор міліції Людмила Рязанцева. Також до присутніх звернувся новоспечений молодший лейтенант запасу Олег Мазур.

Протоієрей Ігор Клименко зі Свято-Успенського храму селища Рубіжне освятив студентів, поздоровив усіх з закінченням навчальних зборів та привітав з прийняттям Військової присяги.

Музичне привітання майбутні молодші лейтенанти отримали у виконанні старших лейтенантів Олега Смагіна та Михайла Прядки. Присутні з оплесками насолоджувалися піснею «Офіцери».

Непередбаченою виявилася кульмінація урочистостей. Студент Олександр Колесников, після складання військової присяги, вразив кохану дівчину Вікторію та запропонував їй свою руку і серце.

.

Щаслива закохана пара отримала у подарунок пісню “Вместе и навсегда” у виконанні золотого голосу Академії Анастасії Миргород, святковий феєрверк та схвальні оплески усіх присутніх.

Анатолій Желаго,

фото Анни Маркель
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ