Буковина: Наркотрафік – тесть та зять

Буковина: Наркотрафік – тесть та зять

31.07.13 10:26 0 1343
На Буковині останнім часом все частіше реєструються ситуації, при яких до протиправної діяльності у сфері незаконного обігу наркотичних речовин та психотропних препаратів вдаються люди, які міцно пов’язані між собою родинними стосунками. А згодом цілими сім’ями відбувають за колючий дріт…
Зокрема, днями у Вижницькому районному суді Буковини водночас із розглядом кримінальної справи офіційно припинено функціонування наркотичного тандему, у склад якого входили 67-річний житель місцевого с. Замостя та 44-річний мешканець Снятинського райойну сусідньої Івано-Франківської області.
Було встановлено, що сивочолий пенсіонер, в якого вже й до цього був сумний «досвід» участі у наркооборудках (у 2006 р. за зберігання дурман-зілля був умовно засуджений до п’яти років позбавлення волі) ще влітку 2011-го попросив рідного зятя «підсобити» - допомогти запастися соломкою маку. І той, незважаючи на явний кримінал, виконав прохання – на огородах земляків зібрав, на горищі власного будинку висушив певну кількість «товару» і у червні м.р. привіз його тестеві. А той одразу ж вдався до «бізнесу» – і в помешканнях особняка, і на околиці села став реалізовувати «отруту» численним «клієнтам». Правда, встиг зробити «добре» лише п’ятьом любителям «кайфу», оскільки подальше функціонування «крамнички» припинили правоохоронці. А при обшуку у його підсобному приміщенні було виявлено та вилучено ще 200 грамів «товару», який очікував, ясна річ, на чергових «покупців».
А тепер за причетність до обігу наркотичних речовин зять на два з половиною роки засуджений умовно, а ось його старший «компаньйон» - на три роки перебування у місцях, де мак не цвіте і де небо у клітинку.
А ось інша ситуація. У травні п.р. 35-річний чернівчанин та його 28-річна співмешканка, вдавшись до протиправної діяльності, на проспекті Незалежності обласного центру (у т.ч. і біля навчальних закладів) реалізували любителям «кайфу» кілька «доз» психотропної речовини метамфетаміну. Та на сьомій аналогічній торговій угоді їх руки «прикрасили» металеві «кайданки».
І тепер за скоєне глава «сімейства» (раніше судимий за крадіжки та зберігання наркотичних речовин) у місця ізоляції відбуває на чотири з половиною роки, його «половинка» (до речі, матір двох неповнолітніх діток) – на чотири. У кожного з них конфіскують особисте майно.

Володимир Драюк, ТУ ДСА у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 6 тис. посадовців ...
Наступна новина: Представники МВС проведуть ...

КОМЕНТАРІ