На Хмельниччині продовжуються роботи зі створення ЦНАПів

На Хмельниччині продовжуються роботи зі створення ЦНАПів

31.07.13 13:10 0 957
На виконання доручення Глави держави влада на місцях виконує процедури щодо створення центрів надання адміністративних послуг. В рамках візиту на Ярмолинеччину голова облдержадміністрації Василь Ядуха перевірив хід реконструкції приміщення колишньої бібліотеки для дітей під ЦНАП.

„Кожна територія визначає кількість і перелік тих послуг, які потребують фізичні та юридичні особи. Центри мають забезпечити прозорість і відкритість в наданні послуг, ліквідувати непотрібні черги, створити сприятливі умови для розвитку малого та середнього бізнесу. Кожна людина має знати, що в одному приміщенні за принципом „єдиного вікна” може оформити необхідні документи”, - наголосив Василь Ядуха, спілкуючись з керівництвом району.

В кожному центрі, за словами очільника краю, простір планується розділити на дві частини - одна для роботи з юридичними, інша – з фізичними особами.

„До кінця року в кожному районі і місті обласного значення такі центри мають запрацювати”, - особливо наголосив голова адміністрації.

Створення одного такого центру надання адміністративних послуг, за словами Василя Ядухи, обійдеться у 150-300 тисяч гривень. Все залежить від складності робіт. У Ярмолинцях роботи з реконструкції приміщення площею 135 квадратних метрів під ЦНАП розпочалися два тижні тому. Раніше там була бібліотека для дітей. Тепер її перенесли у більше приміщення у 180 кварратних метрів у місцевому будинку культури. „Я переконаний, що в рамках державно-приватного партнерства задумане вдасться втілити в життя вчасно”, - сказав Василь Ядуха.

Керівництво району сподівається, що вже в кінці листопада – на початку грудня місяця поточного року Центр запрацює. Тоді, аби отримати дозвіл, довідку чи погодження не потрібно буде витрачати час на вистоювання в чергах під кабінетами, а все це можна буде зробити в одному місці за допомогою системи взаємодії між різними підрозділами. Запровадження такої форми роботи органів влади з жителями сприятиме відкритості місцевої влади.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: День відкритих дверей ...
Наступна новина: На Волині розпочато ...

КОМЕНТАРІ