На Львівщині рятувальники проаналізували стан діяльності упродовж півріччя

На Львівщині рятувальники проаналізували стан діяльності упродовж півріччя

31.07.13 13:30 0 954
У місті Трускавець відбулось виїзне засідання Колегії Головного управління ДСНС України у Львівській області по підведенню підсумків роботи за перше півріччя поточного року. Нарада пройшла під керівництвом начальника ГУ ДСНС Львівщини Сергія Дмитровського за участі його заступників, начальників відділів апарату ГУ та керівників територіальних підрозділів.

Пріоритетні питання, що розглядалися на засіданні, стосувалися реагування пожежно-рятувальних підрозділів на надзвичайні ситуації та забезпечення профілактики й попередження виникнення небезпечних подій.

У розрізі аналізу діяльності особового складу ДСНС Львівщини, розглядалися питання стану фінансового та матеріально-технічного забезпечення підрозділів, кадрового забезпечення та відповідності фахівців Держслужби з надзвичайних ситуацій своїм службовим обов’язкам.

Як окреме важливе питання, проаналізовано стан цивільного захисту районів області, зокрема проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, забезпеченість засобами індивідуального захисту працівників підприємств та населення, оцінка роботи районних та міських адміністрації, як ланок Єдиної державної системи цивільного захисту.

Аналіз стану пожежної безпеки на теренах Львівщини свідчить про позитивну тенденцію щодо зменшення кількості загиблих та травмованих осіб. Так, внаслідок пожеж у області загинуло 40 осіб та травмовано 36 осіб, що на 38% та 25% менше, ніж за аналогічний період 2012 року відповідно.

У період літнього відпочинку, слід гостро контролювати усі заходи по забезпеченню безпеки населення під час відпочинку на водоймах та дітей у таборах відпочинку. Крім того, у цей період високі температурні показники сприяють веденню господарських робіт та відпочинку населення на природі. Тому надзвичайно важливим завданням для фахівців ДСНС є забезпечення проведення пожежобезпечної жнивної кампанії на Львівщині та попередження виникнення пожеж у екосистемах й лісових масивах. Пов’язано це з тим, що Львівська область відноситься до найбільш лісистих регіонів України, де під постійною загрозою від вогню перебуває 700 гектарів лісових угідь.

Підсумовуючи основні проблемні моменти, які виникли у процесі діяльності ГУ ДСНС Львівщини у минулому півріччі, та визначивши першочергові завдання Сергій Дмитровський наголосив на важливості навчання керівниками підрозділів молодих фахівців. Лише власним прикладом можна показати та навчити, як вміло діяти у різноманітних ситуаціях. Таким чином формуватимуться освічені фахівці, які зможуть гідно прийти на зміну сучасним рятувальникам.

«Наголошую на дотриманні усіх вимог антикорупційного законодавства. Корупційні діяння не повинні жодним чином проявлятися у вашій професійній діяльності» – застеріг очільник рятувальників Львівщини .

Проаналізувавши усі проблемні питання, заслухавши пояснення керівників підрозділів щодо недопрацювань у певних галузях діяльності, вирішено спільними зусиллями фахово виконувати усі завдання та формувати позитивний імідж, як професії рятувальника, так і Держслужби з надзвичайних ситуацій загалом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівниками Міндоходів ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ