За останніх три роки Житомирщина в 1,9 рази збільшила надходження до обласного бюджету

За останніх три роки Житомирщина в 1,9 рази збільшила надходження до обласного бюджету

31.07.13 13:04 0 992
Владою Житомирщини проводиться активна робота щодо популяризації економічного потенціалу регіону. Ефективна інвестиційна політика обумовила прискорення розвитку промислового виробництва. Житомирщина – надзвичайно привабливий край для українських та зарубіжних інвесторів. Перспективними напрямками економічного та інвестиційного співробітництва є промисловість, агропромисловий комплекс, будівництво об’єктів соціальної сфери та сфери житлово-комунального господарства.

«Регіон за три останніх роки демонструє темпи динамічного розвитку. За 2010-2012 роки валовий регіональний продукт зріс майже на третину, - розповідає під час спілкування зі ЗМІ голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук. - За останніх три роки Житомирщина в 1,9 рази збільшила надходження до обласного бюджету. Область є дотаційним регіоном, та уже навантаження на державний бюджет України зменшилося на 12 пунктів. Маємо надію, що в швидкому часі ми станемо самодостатньою областю».

Також Сергій Миколайович зазначив, що за цей час економіка регіону зміцніла в півтора рази. Обсяг промислового виробництва підприємств області у 2010-2012 роках зріс на 30%, реалізація промислової продукції збільшилась в 1,5 рази, кількість промислових об’єктів зросла майже на 100 одиниць. Загалом промисловість області зросла на 15 % і займає друге місце в державі за темпами розвитку. За темпами приросту промислового виробництва у січні-листопаді 2012 року область посіла 1 місце у державі (120,9%).

« ми маємо 11 млн. грн. в рік ВВП, - говорить очільник області. – Кожного року маємо подвоювати ці цифри, аби за 10 років вийти на 100 млн. гривень. Проте головне для влади – почути від людей, що їм стало жити краще. Поки що, попри всі гарні показники, на жаль, таке чуємо не часто. Пояснення тому просте: прийшовши до влади, ми починали майже з нуля, робота по багатьох напрямках була повністю занедбана. Тому потрібен час, щоб нинішні високі показники соціально-економічного розвитку стали показниками реального зростання рівня життя людей».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ