У Рівненській області прокуратурою вжито заходів, спрямованих на своєчасне та повне виконання рішень судів

У Рівненській області прокуратурою вжито заходів, спрямованих на своєчасне та повне виконання рішень судів

31.07.13 13:07 0 1134
Органами прокуратури Рівненської області вживаються дієві заходи, спрямовані на своєчасне та повне виконання рішень судів, дотримання закону при їх виконанні територіальними відділами державної виконавчої служби, керівниками підприємств, установ, організацій.

З метою усунення виявлених порушень у цій сфері прокурори внесли 62 подання, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто вже 30 посадових осіб, відшкодовано 2,5 млн. грн., у тому числі 1,2 млн. грн. - до бюджету.

На виконання судових рішень, постановлених у справах за позовами прокурорів на захист інтересів держави стягнуто понад 14,7 млн. грн.

Так, 4,2 млн. грн. виконано судових рішень про стягнення коштів до бюджету, ще 4 млн.грн. стягнуто на виконання рішень судів з питань земельних відносин, з питань оплати праці - 111 тис. грн.

Для прикладу, у травні поточного року забезпечено виконання рішення суду у справі за позовом Рівненського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері в інтересах держави в особі Великоомелянської сільської ради Рівненського району до ТОВ „Інвестжитлобуд” та повернуто територіальній громаді земельну ділянку площею 6 га загальною вартістю 1,9 млн. грн. Підставою для вжиття прокуратурою цивільно-правових заходів стало неналежне виконання товариством зобов’язань за договором, укладеним із сільською радою, щодо своєчасності орендної плати.

Водночас, вивченням стану додержання вимог законодавства на цьому напрямі з’ясовано, що питання забезпечення ефективної взаємодії органів державної виконавчої служби та стягувачів щодо своєчасного і повного виконання судових рішень про стягнення коштів до бюджету та державних цільових фондів потребує покращання. Шляхи ефективності та реалізації конкретних заходів, спрямованих на покращання роботи у вказаній сфері було обговорено на міжвідомчій нараді за участю представників уповноважених органів, що відбулася нещодавно у прокуратурі області. За її підсумками прийнято відповідне рішення.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: на час проведення ...
Наступна новина: Аби уникнути ...

КОМЕНТАРІ