У Рівненській області гідна заробітна плата не повинна бути „в конверті”

У Рівненській області гідна заробітна плата не повинна бути „в конверті”

31.07.13 13:04 0 1048
Днями в Дубровицькій ОДПІ відбулося засідання «круглого столу» , у якому взяли участь податківці, представники малого та середнього бізнесу, які виплачують заробітну плату нижче законодавчо встановленого рівня.

Виступаючи перед присутніми, начальник Дубровицької ОДПІ Любов Панько окреслила пріоритетні напрямки роботи Міністерства доходів і зборів України на шляху налагодження партнерських відносин з платниками податків, створення сприятливих умов для ведення бізнесу, наголосила на негативних наслідках виплати «тіньової» заробітної плати, визначила причини такого негативного явища.

Через виплати зарплат "у конвертах" держбюджет щорічно втрачає мільярди несплачених податків.

Незважаючи на стійку тенденцію до економічного росту і поступового фінансового оздоровлення підприємств, проблема виплати зарплати в "конвертах" та неоформлених працівників все ще залишається невирішеною остаточно. Мають місце випадки, коли суб’єкти господарювання нараховують своїм працівникам заробітну плату менше законодавчо встановленої мінімальної. Таких з початку року виявлено 52 юридичні особи та 98 фізичних осіб .

Працівниками Дубровицької ОДПІ проведено 73 робочих зустрічі з погашення заборгованості із зарплати, під час яких заслухано керівників. В результаті проведеної роботи, 37 суб’єктів господарювання – підприємств та 21 – підприємець підвищили рівень заробітної плати своїм працівникам. До бюджету додатково надійшло майже 15 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Основними причинами цього негативного явища, очевид­но, є бажання заощадити або просто відсутність елементарної культури ведення бізнесу. Проте, врешті-решт від зарплати «в конвертах» страждають як роботодавці, так і працівники. Причому для останніх результат подібних махінацій більш відчутний. Адже згодом такий праців­ник зрозуміє, що, отримуючи зарплату «в конвертах», він фактично позбавлений оплати тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, по без­робіттю у випадку втрати робо­ти, одержання гарантованої пен­сії в старості, по інвалідності та інших випадках, передбачених законодавством. Тобто зарплата у «кон­вертах» – це майбутнє без га­рантій та впевненості у завтрашньому дні.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: За останніх три роки ...

КОМЕНТАРІ