Збільшилась кількість письмових звернень громадян до ДПІ у м. Рівному

Збільшилась кількість письмових звернень громадян до ДПІ у м. Рівному

31.07.13 13:16 0 1003
За січень-липень 2013 року до ДПІ у м.Рівному надійшло 107 письмових звернень громадян, у тому числі 2 колективних. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість письмових звернень громадян збільшилась на 52.

Питання, з якими найчастіше звертались, стосувались реєстрації та обліку в Державному реєстрі фізичних осіб (38 звернень або 36%), а саме щодо відмови в зв’язку з релігійними переконаннями від використання ідентифікаційного номера і реєстрації та обліку за серією і номером паспорта.

Також, громадяни міста звертаються з вимогою перевірки діяльності суб’єктів господарювання (12 звернень або 11%), часто інформують про ухилення суб’єктів бізнесу від сплати податків (16 звернень або 15%). Актуальним також є питання оподаткування доходів від підприємницької діяльності (13 звернень або 12%).

Позитивним фактом є відсутність жодного повторного звернення. Це свідчить про надання працівниками інспекції вчасних і зрозумілих відповідей на усні та письмові звернення платників податків і громадян та їх позитивну роботу з роз'яснення податкового законодавства, вжиття заходів щодо забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об'єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених питань, задоволення законних вимог заявників, реального поновлення порушених конституційних прав.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ