Неправомірну винагороду в сумі 2,5 мільйона гривень викрили правоохоронці в Запорізькій області

Неправомірну винагороду в сумі 2,5 мільйона гривень викрили правоохоронці в Запорізькій області

31.07.13 14:56 0 1104
26 липня 2013 року пред’явлено підозру начальнику відділу Державного земельного кадастру Приморського району Запорізької області, депутату Приморської міської ради про вчинення кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі з використанням наданої їй влади чи службового становища.

У березні 2013 року директор одного з товариств з обмеженою відповідальністю звернувся до вищевказаного депутата з приводу передачі йому в суборенду земельної ділянки, розташованої на узбережжі Азовського моря в місті Приморську.

Під час бесіди з підприємцем, діючи умисно та маючи умисел, спрямований на одержання неправомірної вигоди, начальник відділу здійснив вимагання грошей за вирішення цього питання.

Оцінив він свої «послуги» у 2,5 мільйона. гривень.

2 липня 2013 року співробітники УДСБЕЗ ГУМВС України в Запорізькій області в Запоріжжі, в офісному приміщенні затримали підозрюваного на "гарячому" - під час отримання частини «замовленої» суми в розмірі 100 000 гривень.

Факт передачі грошей був задокументований. Під час особистого обшуку депутата, зазначені грошові кошти були вилучені слідчим.

В ході подальших слідчих дій до матеріалів провадження було долучено документи та матеріали, які підтверджують факти вимагання держслужбовцем неправомірної вигоди в розмірі 2 500 000 гривень за укладання договору суборенди земельної ділянки та розгляду цього питання на земельній комісії та сесії Приморської міської ради.

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З незаконного обігу ...
Наступна новина: Донецькі правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ