Донецькі правоохоронці затримали розповсюджувача порнопродукції через Інтернет

Донецькі правоохоронці затримали розповсюджувача порнопродукції через Інтернет

31.07.13 15:15 0 1055
Працівники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю ГУМВС України в Донецькій області в ході моніторингу національного сегменту мережі Інтернет на одному з відомих сайтів було виявлено оголошення про реалізацію порнографії за участю дітей. Завдяки проведенню низки слідчо-оперативних заходів зловмисник затриманий і повідомлений про підозру в скоєнні злочину.

- На одному з сайтів, в розділі продажу відео -, аудіо продукції, наші працівники виявили оголошення про продаж дисків з порнографією, створеною за участю дітей, по 100 гривен за штуку, - розповідає начальник УБК главку Андрій Нєбитов. - Інформація була внесена до ЄРДР, і слідством ГУМВС при оперативному супроводі працівників УБК почато досудове розслідування. Була проведена комп'ютерна розвідка, яка дозволила нам встановити особу, причетну до скоєння вказаного злочину. Зловмисником виявився житель Полтавської області, який оголошення про продаж порнографії, створеної за участю дітей, розмістив не лише у своїй, але і ще в трьох областях України, у тому числі Донецькій, а також у Києві.

Молода людина, після перерахування на його кредитну картку певної суми, яка, як правило, складала 100 гривень, надавала замовникові посилання з паролем для доступу до архіву з порнографією, яка створена за участю дітей, або диск із вже записаним відео. Працівники міліції мають оперативну інформацію про кілька транзакцій по карті підозрюваного. За словами Андрія Анатолійовича, встановлюватимуться усі особи, які мали контакт з підозрюваним. До речі, серед них були і такі, які пропонували свої "артистичні" здібності в зйомках порнографії.

Підозрюваний був затриманий донецькими правоохоронцями рано вранці біля свого будинку на Полтавщині. Під час санкціонованого обшуку у нього був вилучений комп'ютер і цифрові носії з інформацією, що містить ознаки порнографії за участю дітей загальним об'ємом близько 5 гігабайт, та інші дані, які підтверджують його злочинну діяльність. Усе вилучене спрямоване на комп’ютерно- технічну експертизу для визначення кваліфікації злочину.

Наразі фігурантові інкримінується ч. 4 ст. 301 КК України - "ввезення, виготовлення, збут, поширення творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію". Ця частина передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі. Не виключено, що його дії будуть перекваліфіковані на ч. 5 цієї ж статті (дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб), а це вже від 7 до 12 років позбавлення волі.

20-річний парубок запевняє, що не знав, що своїми діями порушує закон, хотів "просто" заробити грошей. Він проживає з матір'ю та 4-річною сестрою, достаток в сім'ї невеликій, а роботу знайти не може.

За словами підполковника Нєбитова, слідству належить провести дуже великий обсяг роботи, оскільки необхідно отримати відповідь на багато питань: де проводилися зйомки - в нашій країні чи за кордоном, чи брав участь підозрюваний в проведенні вказаних зйомок, тобто буде перевірений його спосіб життя, коло дружніх зв'язків, з ким спілкувався. Необхідно встановити особи усіх учасників зйомок, як дітей, так і дорослих, які здійснювали насильство над ними.

- Наше головне завдання - встановити джерело, де розміщувалося це відео, - говорить керівник УБК главку, - ми прекрасно розуміємо, що це не "мультики", за кожним слайдом, роликом стоїть насильство над маленькими дітьми віком від 1 року і старше. Тому ми прикладемо максимум зусиль, щоб встановити фізичне розміщення цих матеріалів і притягнути винних до кримінальної відповідальності. В ході досудового розслідування ми залучимо до співпраці іноземних колег.

Ірина Гриновецька

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ