На Харківщині небайдужість громадян допомогла дільничному інспектору оперативно затримати зловмисника

На Харківщині небайдужість громадян допомогла дільничному інспектору оперативно затримати зловмисника

31.07.13 16:11 0 1390
Візитка дільничного міліціонера допомогла розкрити тяжкий злочин за «гарячими слідами».

Кілька місяців поспіль на Харківщині триває операція «Візит». Мета її доволі проста – встановити максимально близький контакт населення з народними міліціонерами. Шерифи Фрунзенського району міста Харкова прикладають максимум зусиль для налагодження довірливих стосунків: відвідують квартири громадян, розповсюджують візитки зі своїми координатами серед мешканців району. Відтак кожний з них має можливість зв'язатись з правоохоронцями у будь-який час доби.

Одним із яскравих прикладів дієвості проведення таких заходів став випадок, що трапився у нічний час на території Фрунзенського району.

Одна з його мешканок стала свідком зухвалого пограбування у переході метро на станції Радянської Армії. Жіночка не розгубилась та одразу набрала номер дільничного інспектора міліції, вказаний у візитці. Схвильована громадянка повідомила, що у переході метро у дівчини виривають сумку. І хоча година була доволі пізня, вже через десять хвилин «шериф» був на місці події.

Отримавши від свідка та потерпілої опис грабіжника, дільничний вирушив за його слідами. Через деякий час він помітив особу, схожу за описам на злодія, до того ж чоловік тримав у руках дамську сумочку. Правоохоронець швидко наздогнав зловмисника, але той виявився не з боязливих. Він не покорився законним вимогам міліціонера, навпаки, вчинив йому відчайдушний опір. У цій ситуації дільничному прийшли на допомогу навички рукопашного бою, гарна фізична форма та не аби яка спритність.

Як було встановлено у подальшому, в сумці потерпілої знаходилося близько 2500 гривень, мобільний телефон та особисті документи. Речові докази були вилучені та направлені для проведення відповідної експертизи.

Затриманий виявися мешканцем Харківської області. Молодик неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів. У свої 22-роки він зібрав цілий «букет» зі статей Кримінального кодексу України, серед яких крадіжки, грабежі та розбої. Доречи на момент затримання чоловік перебував під адміністративним наглядом.

Слідчим Фрунзенського РВ відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Дана стаття санкціонує відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 4 до 6 років.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці викрили ...
Наступна новина: Мешканка Луганська: вдячна ...

КОМЕНТАРІ