Буковина: Цьогоріч 60 чернівчан виїхали на ПМЖ за кордон

Буковина: Цьогоріч 60 чернівчан виїхали на ПМЖ за кордон

31.07.13 17:32 0 1207
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях ГУ Міндоходів у Чернівецькій області протягом першого півріччя цього року видала 60 довідок про сплату та відсутність податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних чернівчанам, які виїжджають на ПМЖ за кордон.

Нагадуємо, що громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до органу державної податкової служби за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Це необхідно зробити не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду.

Перевірка органом ДПС здійснюється протягом 30 календарних днів після надходження такої декларації. У разі відсутності податкових зобов'язань платнику податку видається відповідна довідка.

Довідка про сплату та відсутність податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб дійсна протягом 60 календарних днів з дати її видачі.

Зазначений документ подається до органів митного контролю під час перетину кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Обов'язок щодо подання податкової декларації платниками податку-резидентами, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, визначено п. 179.3 ст. 179 Податкового кодексу України та регламентовано постановою Кабінету міністрів України від 27.12.2010 №1243 «Про затвердження Порядку отримання довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку-резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов'язань з такого податку».


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)

КОМЕНТАРІ