На сесії міської ради заслухали інформацію про діяльність благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у І півріччі 2013 року

На сесії міської ради заслухали інформацію про діяльність благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у І півріччі 2013 року

01.08.13 08:11 0 975
Заступник голови правління фонду Ірина Констанкевич, інформуючи про діяльність благодійного фонду у першому півріччі 2013 року, наголосила на пріоритетних напрямах і програмах, важливості і різноманітності форм благодійної допомоги, яку надає «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».

Зокрема, програма «З добром у серці» передбачає допомогу одиноким пенсіонерам, інвалідам, сиротам, малозабезпеченим сім’ям, які найбільше потребують підтримки та піклування. Бюджет програми – 1, 54 млн грн.

У рамках реалізації проекту охоплено всі вікові категорії, які потребують особливої уваги та допомоги. Найперше – це допомога людям похилого віку, які потрапили у важкі життєві обставини, і здійснюється вона у співпраці з Луцьким територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька. Тож уже здійснено: ремонт приміщення Територіального центру, закупівлю обладнання, посуду та побутової техніки для організації харчування додатково 70-ти громадян у день; придбано медтехніку для фізіотерапевтичного кабінету; щомісяця виділяються кошти на санітарно-гігієнічні засоби для ліжкохворих.

За її словами, особливої уваги та постійної допомоги потребують діти, які позбавлені батьківської любові, або ж сім’ї яких опинились у скрутній ситуації. Благодійний фонд реалізує програму «З добром у серці», допомагаючи таким дітям у різних формах: харчування соціально незахищених категорій (дітей-сиріт–учнів загальноосвітніх навчальних закладів, студентів, дітей, позбавлених батьківського піклування, напівсиріт та інших малозабезпечених категорій). Упродовж півріччя кошти на харчування отримували 170 студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, 65 учнів загальноосвітніх навчальних закладів Луцька (на суму 357 736,00 грн).

Фонд бере активну участь у благодійних акціях та марафонах. За словами Ірини Констанкевич, щомісяця до благодійного фонду звертається понад 200 лучан. «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» надає значну допомогу й громадським та ветеранським організаціям.

Програма «Здоров’я лучан - запорука майбутнього» передбачає дієві заходи з профілактики захворювань, впровадження норм здорового способу життя, поліпшення матеріально-технічної бази та вдосконалення роботи медичних закладів. Вона успішно реалізується з початку роботи благодійного фонду. Бюджет програми - 9,84 млн грн. Дієві проекти у рамках програми -«Покращення матеріально-технічної та лікувальної бази закладів охорони здоров’я» та «Профілактично-оздоровлювальна діяльність».

Довгострокові проекти реалізовується спільно з Луцьким клінічним пологовим будинком, міською дитячою поліклінікою та міською клінічною лікарнею тощо.

Проект «Профілактично-оздоровлювальна діяльність» передбачає здійснення ремонту в установах, які дозволяють проводити профілактику захворювань. До слова, на ремонтні роботи у басейні, що знаходиться у приміщенні комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1 Луцької міської ради» (мікрорайон Вересневе), виділено 962,5 тис. грн.

«Найбільш масштабний проект – це відпочинок у Буковелі», - зазначила заступник голови правління благодійного фонду Ігоря Палиці. Дві тисячі лучан мають змогу оздоровитися на гірському курорті «Буковель» – це школярі, студенти, працівники освіти, культури, медицини, а також інші категорії лучан. За її словами, найбільша увага – оздоровленню талановитої та здібної молоді, а це - переможці предметних олімпіад, конкурсів і турнірів, спортсмени і танцюристи, інші юні таланти.

Ще одна програма – «Луцьк – центр сучасної освіти і науки», яка передбачає зміцнення матеріально-технічної бази та науково-методичного забезпечення установ освіти і науки. На її фінансування передбачено 90 тис. грн.

Впродовж першого півріччя програма реалізувалася шляхом покращення матеріальної бази освітніх установ, а також обладнання міні-футбольних полів у загальноосвітніх школах № 2, 3, 12, 16, 23. Роботи будуть завершені до початку навчального року. Кошти на це у сумі 2,1 млн. грн. вже виділено, вони активно освоюються. Здійснено заміну вікон та підвіконь у ЗОШ №23, управлінні освіти Луцької міської ради, дошкільному навчальному закладі №28. Профінансовано лабораторію біотехнології з оздоровлення, розмноження та вирощування ягідних та інших культур Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Придбано мультимедійне обладнання для реалізації проекту «Віртуальний Луцьк» у лабораторії «Інноваційно-інформаційних технологій у туризмі» СНУ. Проект «Віртуальний Луцьк» – це створення 3-Dпанорами міста, яка буде доступною в мережі Інтернет на сайті благодійного фонду.

Діяльність фонду спрямована на стимулювання усіх учасників навчально-освітнього процесу, тому мотивація учнів, студентів та обдарованої юні знайшла своє відображення у реалізації не менш важливих програм фонду – «Підтримка творчої та обдарованої молоді – інвестиції в майбутнє» (1,13 млн грн), «Культура і духовність – головне багатство лучан» (70 тис. грн), «Луцьку – спорт високих досягнень» ( 1 млн 78 тис. грн).

Окрім цього, Ірина Констанкевич зауважила, що загалом із річного бюджету фонду - 98 % направлено на здійснення благодійних заходів, лише 2 % - на забезпечення організаційно-адміністративних питань фонду. Вона висловила вдячність міській владі за розуміння та конструктивну співпрацю.

Міський голова Микола Романюк подякував народному депутату України Ігорю Палиці за благодійні ініціативи, реалізовані в місті. «Впевнений, що лучани, які долучалися до програм фонду, теж вам вдячні», - зазначив Микола Романюк. Він висловив вдячність і заступнику голови правління фонду Ірині Констанкевич та представникам благодійної організації.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області на ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ