«Всі комунальні служби спрацювали оперативно та злагоджено», - Лариса Соколовська про ліквідацію наслідків стихії у Луцьку

«Всі комунальні служби спрацювали оперативно та злагоджено», - Лариса Соколовська про ліквідацію наслідків стихії у Луцьку

01.08.13 08:08 0 820
На початку 43-ї сесії міської ради заступник міського голови Лариса Соколовська поінформувала про ситуацію, що склалася вчора, 30 липня, у зв’язку з природною стихією. Вона повідомила, що під час сильного дощу в місті випало 122 мм опадів, а це в два рази більше місячної норми, внаслідок чого були підтоплені житлові будинки, вулиці, міська клінічна лікарня, школи, котельні, трансформаторні підстанції та інші об'єкти життєзабезпечення міста. З 16.00 частково припинено рух транспортних засобів та відключено енергопостачання на деяких вулицях міста. Зокрема, було відключено дев’ятий розподільчий пункт міської клінічної лікарні, на даний час, лікарня отримує живлення з резервного кабеля. Відключені від енергопостачання житлові будинки на вул. Львівська, Дубнівська, Відродження, проспектах Соборності, Молоді. П’ять трансформаторних підстанцій, що живлять вул. Ветеранів, Щусєва, Мамсурова, Боженко, на даний час невідновлено, 2 житлових будинки на вул. Ветеранів, 3, 6 – відключені і є проблема щодо їх підключення. Роботу підстанції-ретранслятора (105 ТП) відновлено.

За словами заступника міського голови, системі водопостачання міста (КП «Луцькводоканал») також завдано збитки. «О 16.30 підтоплено приміщення водопровідної насосної станції Дубнівського водозабору, внаслідок чого виведено з ладу 3 електродвигуни. Прилад частотного керування електродвигуном потребує заміни. В адмінприміщенні виведені з ладу всі засоби зв'язку і оргтехніки. Вимкнуто електроживлення на 2-х ділянках артсвердловин (с. Крупа та с. Рованці)», - поінформувала вона.

На каналізаційно-насосних станціях № 1, 2, 7, 12 роботи з відкачки переповнених колекторів закінчились близько 3.00. На станції №3 роботи по пониженню рівня стічних вод в колекторах ще тривають. Протягом доби відкачували воду з міської клінічній лікарні.

Роботи виконувались силами КП «Луцькводоканал». «Працівники спрацювали дуже добре», - відзначила Лариса Соколовська.

Також поінформувала, що система теплопостачання (ДКП «Луцьктепло ») також постраждала у зв’язку з стихією. Відключено від електропостачання 5 котелень, адмінприміщення на вул. Г.Артемовського та 3 ЦТП.

Залито дощовими водами 2/3 каналів теплових мереж, що призвело до пониження температури гарячої води. «На даний час усі котельні та ЦТП працюють у штатному режимі», - сказала Лариса Соколовська.

Внаслідок великої кількості опадів на дорогах міста виникли провали, зокрема, на перехресті С.Ковалевської-Відродження, на пр. Соборності, 30, 32, на вул. Пінській, а також на вул. К. Карого (район р. Сапалаївки).

«Для ліквідації наслідків стихії було задіяно три бригади КП «Луцькспецкомунтрансу» по розчистці зливових каналізацій та всю наявну техніку для відкачування води. Також працювало 20 одиниць техніки та 75 представників особового складу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області», - зазначила Лариса Соколовська. «Усі служби спрацювали злагоджено та на належному рівні», - додала вона.

За минулу добу до служби оперативного реагування «15-80» надійшло 228 звернень, 215 з яких стосувалися стихійної ситуації у нашому місті.

«Роботи щодо ліквідації наслідків зливи у місті продовжуються», - зазначила Лариса Миколаївна.

Після інформації, озвученої заступником міського голови, депутати висловили й свої пропозиції щодо виходу із ситуації. Усі зійшлися на тому, що необхідно працювати над розробкою проекту щодо реконструкції зливової каналізації у місцях найбільшого підтоплення. Луцький міський голова Микола Романюк доручив детально проаналізувати ситуацію, надати пропозиції та врахувати їх при формуванні бюджету наступного року.

Міський голова подякував усім службам, які цілодобово працювали й доклали усіх зусиль, аби ліквідувати наслідки зливи. «На щастя, немає жертв. Зараз ведуться підрахунки завданих збитків», - сказав він.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Число цивільних жертв в ...
Наступна новина: Чернівці: На оновлення ...

КОМЕНТАРІ