В Закарпатській області у дитячому таборі рятувальники провели виїзний лікнеп з основ безпеки життєдіяльності

В Закарпатській області у дитячому таборі рятувальники провели виїзний лікнеп з основ безпеки життєдіяльності

01.08.13 08:18 0 798
Як свідчать статистичні дані, під час літніх канікул різко зростає кількість випадків дитячого травматизму. Вода, необережне поводження з вогнем, пустощі з вибухонебезпечними предметами, токсичними речовинами – ось тільки незначний перелік тих надзвичайних подій, на які рятувальникам доводиться виїжджати щоліта. І як не прикро, але діти в них не статисти, - а активні учасники, і подібна «участь»” рідко обходиться без трагічних наслідків.

Аби запобігти такому розвитку подій, освітяни та рятувальники щороку об’єднують свої зусилля та проводять різноманітні заходи, мета яких закріпити набуті школярами на уроках «Основ безпеки життєдіяльності» знання. А по можливості й навчити дітей їх практичному застосуванню. Форми проведення подібних заходів різні.

Днями, в рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» хустські рятувальники завітали до літнього дитячого табору «Шаяни», що в селі Ракош. Майже сотня дітей стали учасниками вікторини на тему: «Як не потрапити в надзвичайну ситуацію та як діяти, коли вона виникла». У такій ігровій формі фахівці розповіли дітлахам про правила поведінки в різного роду ситуаціях, характерних для літнього відпочинку.

Зокрема при експлуатації побутових газо- та електроприладів, на транспорті, автошляхах та залізниці, правила поведінки на воді, під час подорожі до лісу та зустрічі з дикими тваринами, під час збирання грибів, при виникненні пожежі, сильного вітру, шквалів. Детально дітям розповіли й про небезпеку, яку несуть в собі вибухонебезпечні знахідки, що залишилися на згадку від минулих війн на території Закарпаття.

На завершення: вихованці табору мали можливість побачити бойовий одяг пожежника-рятувальника, спеціальне обладнання та спорядження, в якому доводиться працювати бійцям служби «101» під час гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій та надання допомоги людям. Бійці ДСНС продемонстрували всім присутнім гідравлічні ножиці, які дуже швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки.

Рятувальники переконані, що проведення подібних заходів за участю дітей є важливим вкладом в їх виховання. А це у майбутньому дасть можливість виховати нове покоління більш знаючим, як поводитися при різних надзвичайних ситуаціях.

У ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: Підприємствами ...

КОМЕНТАРІ