У Львівській області свободівці в Рава-Руській не підтримали незаконне призначення секретаря міськради

У Львівській області свободівці в Рава-Руській не підтримали незаконне призначення секретаря міськради

01.08.13 08:20 0 850
Фракція ВО "Свобода" у Рава-Руській міській раді Львівської области не підтримала проєкт рішення, яке пропонувала ухвалити на позачерговій сесії голова міської ради Ірина Верещук. Націоналісти вважають, що призначення нині секретаря міськради, чого добивалася очільниця міста, є незаконним. Про це заявив голова фракції ВО "Свобода" в Рава-Руській міській раді Микола Зінько.

За словами депутата, міський голова вдруге скликала позачергову сесію Рава-Руської міської ради 31 липня 2013 року. Водночас Ірина Верещук пропонувала депутатам ухвалити рішення, яке суперечить закону. Йдеться про обрання секретаря міської ради тимчасово. "Якщо ми ухвалимо рішення про тимчасове обрання секретаря ради, то воно буде незаконним. Обирати нову людину на посаду можна тільки, якщо існує вакансія, тобто попереднього посадовця звільнено. А отже, навіть якщо буде обрано нового секретаря міської ради, його рішення, його підписи під документами будуть нелегітимними", – зазначає голова фракції "Свободи".

За його словами, запропонований Іриною Верещук проєкт рішення не розглядала жодна комісія міської ради, немає погодження юриста. Фракція ВО "Свобода" не проголосувала за цей проєкт як незаконний. Натомість свободівці запропонували дати 10 днів на розгляд проєкту рішення на комісії з питань законности та юриста міської ради й тільки після цього повернутися до розгляду питання.

Нагадаємо: раніше голова фракції ВО "Свобода" в Рава-Руській міській раді Микола Зінько заявив, що 30 липня 2013 року позачергову сесію Рава-Руської міської ради Жовківського району було скликано із порушенням регламенту міської ради та законодавства, тому фракція ВО "Свобода" не взяла в ній участі. За словами свободівця, фракція не буде відбілювати свого колишнього однопартійця Любомира Кашубу, якого рішенням Політради ВО "Свобода" було виключено з лав об'єднання. Однак це не означає, що свободівці погодяться на порушення регламенту та законодавства і братимуть участь в нелегітимній сесії.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Довіра лучан до роботи ...

КОМЕНТАРІ