У Житомирі затримали грабіжника, який зривав з літніх жінок золоті ланцюжки

У Житомирі затримали грабіжника, який зривав з літніх жінок золоті ланцюжки

01.08.13 08:15 0 858
Днями екіпаж батальйону патрульної служби у Житомирі затримав 30-річного чоловіка, який на вулицях міста зривав з жінок золоті ланцюжки.

До Корольовського райвідділу міліції останнім часом почали звертатися жительки обласного центру із аналогічними за змістом заявами про те, що невідомий молодик посеред вулиці зривав з них золоті прикраси. Тож, правоохоронці припустили, що до скоєння грабежів могла бути причетна одна й та ж особа.

– Невідомий зловмисник підбирав собі у жертви переважно жінок похилого віку, - розповідає перший заступник начальника Корольовського РВ УМВС м.Житомира Юрій Лисак. – Він вичікував слушного моменту, а тоді підбігав до жертви й, ривком зірвавши з її шиї ланцюжок, швидко зникав.

І хоча злодіяння відбувалося за лічені хвилини, декільком жінкам таки вдалося добре запам’ятати прикмети свого кривдника. Окрім того, останній викрадений ланцюжок правоохоронці невдовзі виявили в одному з ломбардів, а на відеозйомці камери спостереження був чітко зафіксований чоловік, що приніс прикрасу. Відтак, на розшук зловмисника було зорієнтовано усі зовнішні наряди правоохоронців, що патрулювали у Житомирі, охороняючи громадський порядок.

Того дня працівники патрульної служби в районі одного з міських ринків помітили чоловіка, що за зовнішніми ознаками був схожий на особу, зазначену в орієнтуванні. Помітивши прискіпливу увагу міліціонерів, молодик почав нервувати та навіть спробував зникнути з їх поля зору. Проте вже за чверть години у Корольовському райвідділку м.Житомира, куди було доставлено молодика, правоохоронці впевнилися у правильності своїх підозр. Затриманим виявився 30-річний іноземець, що декілька місяців тому прибув до України перевідати родичів. Грабувати почав, відчуваючи гостру потребу у негайному заробітку.

Наразі чоловік зізнався у причетності до скоєння вуличних грабежів, слідством уже встановлено щонайменше семеро пограбованих ним літніх житомирянок. Як повідомив перший заступник начальника Корольовського РВ УМВС м.Житомира Юрій Лисак, за фактами скоєних ним кримінальних правопорушень розпочаті кримінальні провадження. Відповідно до ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

Корольовський РВ УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ