Правоохоронці припинили факт незаконного видобутку піску на Миколаївщині

Правоохоронці припинили факт незаконного видобутку піску на Миколаївщині

01.08.13 11:16 0 877
До чергової частини Жовтневого РВ УМВС України в Миколаївській області зателефонував місцевий мешканець та повідомив, що біля одного з селищ району невідомі проводять незаконний видобуток піску.

На місце події було направлено слідчо-оперативну групу райвідділу міліції.

Правоохоронцями було встановлено, що фізичні особи та власники вантажних автомобілів займалися незаконним видобутком корисних копалин - піску без наявності відповідних дозвільних документів. Чоловіки здійснювали завантаження піску до автомашин вручну, за допомогою садового інвентарю.

На місці вилучено чотири автомобіля «ЗІЛ». Вантажівки знаходяться на штрафному майданчику.

Встановлюється сума спричинених державі збитків.

За вказаним фактом інформацію внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ч.1 ст.240 Кримінального кодексу України (Порушення порядку охорони та використання надр). Санкція статті передбачає покарання у вигляді сплати штрафу у розмірі до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років.

Керівництво Жовтневого РВ УМВС України в Миколаївській області звертається до мешканців району з проханням повідомляти про факти незаконного видобутку корисних копалин. Телефон чергової частини райвідділу міліції – (0512) 23-40-93.

СЗГ УМВС України в Миколаївській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ