У владі США знову виступили на захист таємних програм стеження

У владі США знову виступили на захист таємних програм стеження

01.08.13 09:17 0 814
У владі США знову виступили на захист таємних програм стеження, викриття яких на початку минулого місяця спричинило гучний скандал. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Ці програми стеження всередині самих США вузько спрямовані і не порушують конституційного права на недоторканність приватного життя, заявив виступаючи в комітеті з юридичних питань Сенату, представник Управління директора національної розвідки Роберт Літт.

Водночас, сказав він, ця програма може бути дещо змінена, щоб зняти занепокоєння громадськості і підвищити довіру до неї.

ж Білий дім розсекретив деякі подробиці однієї з таких програм, за якою збираються дані про всі телефонні контакти у США. За повідомленням, доступ до цих даних дозволяється лише в разі, коли існує серйозна підозра, що певний телефонний номер може бути пов’язаний із тероризмом.

Раніше у США вже повідомляли, що йдеться про такі дані, як номери абонентів, місця їхнього перебування в час розмови, і час та тривалість розмови, але записи самих розмов не робляться.

В Агентстві національної безпеки США також повідомляли, що ці програми допомогли відвернути понад 50 можливих терористичних актів у більш як 20 країнах, починаючи з часу терактів 11 вересня 2001 року.

Сам викривач цих програм, колишній контрактний працівник спецслужб США американець Едвард Сноуден уже понад місяць перебуває у транзитній зоні летовища «Шереметьєво» під Москвою в Росії без чинних документів і в сумнівному юридичному статусі, чекаючи на розгляд його прохання до Росії надати йому тимчасовий притулок. Сполучені Штати домагаються екстрадиції Сноудена, заочно звинуваченого у викраденні майна держави, умисному розголошенні таємної інформації і незаконній передачі оборонної інформації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Одещині міліціонери ...
Наступна новина: Офіційне представлення ...

КОМЕНТАРІ