Луганський міліціонер став другим на ІХ Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту

Луганський міліціонер став другим на ІХ Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту

01.08.13 12:17 0 907
З 25 липня по 4 серпня 2013 року в Калі, третьому за величиною місті Колумбії, проходять ІХ Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту.

В іграх беруть участь 4737 спортсменів з 103 країн світу, які змагаються у 32 видах спорту.

Національна збірна України була представлена ​​86-ма атлетами в 17-ти видах. Це сумо, джиу-джитсу, ушу, карате WKF, підводний спорт, скелелазіння, пауерліфтинг, пляжний гандбол, спортивна акробатика та аеробіка, спортивне орієнтування, стрибки на батуті, художня гімнастика, танцювальний спорт, а також боулінг, в яких наші спортсмени брали участь вперше.

Старший сержант міліції Євген Козлятин, міліціонер штурмового взводу БМОП «Беркут» ГУМВС України у Луганській області, вихованець ФСТ «Динамо», входив до складу національної збірної команди України з сумо. У запеклій боротьбі, провівши п'ять зустрічей з переможцями різних підгруп, а це були спортсмени Болгарії, Монголії, Єгипту і Росії, Євген зайняв друге місце в абсолютній ваговій категорії. З 47 учасників він поступився першим місцем представнику Монголії і залишив позаду спортсмена з Росії. Результат луганського міліціонера відповідає нормативу майстра спорту міжнародного класу і найближчим часом йому буде присвоєно це високе почесне звання.

«Для міліції Луганщини, - коментує начальник ГУМВС України у Луганській області Євген Польськой, - фізична підготовка і спорт є одним із пріоритетних напрямків професійної підготовки працівників. Луганські правоохоронці беруть активну участь і показують високі результати в чемпіонатах, спартакіадах МВС України, національних першостях і міжнародних змаганнях. Ми пишаємося своїми чемпіонами і бажаємо їм не зупинятися на досягнутому, і підкорювати все нові й нові вершини».

Історія Всесвітніх ігор бере початок у 1981 році, коли було прийнято рішення про необхідність популяризації та розвитку видів спорту, які не входять до програми Олімпійських ігор. Перші Всесвітні ігри пройшли в місті Санта-Клара (США) за участю 1265 спортсменів із 18 країн світу. Україна почала брати участь у цих змаганнях у 1993 році.

З 1989 року ця спортивна подія, яка відбувається раз на чотири роки на наступний рік після Олімпійських ігор, проходить під патронатом Міжнародного олімпійського комітету. Згідно з рішенням МОК від 12 серпня 2004 року, в програму повинні входити види спорту, які мають потенційну можливість бути включеними до програми Олімпійських ігор.

Відділ зв'язків із громадськістю

ГУМВС України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії вчергове ...
Наступна новина: Представник внутрішніх ...

КОМЕНТАРІ