У Росії вчергове затримували демонстрантів за свободу зібрань

У Росії вчергове затримували демонстрантів за свободу зібрань

01.08.13 11:18 0 919
У кількох містах Росії поліція затримувала учасників традиційної акції опозиції на підтримку статті 31 Конституції країни про свободу зібрань, яка майже завжди відбувається без згоди влади. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, у столиці Москві, на традиційному для цієї акції місці, на Тріумфальній площі в центральній частині міста, затримали не менш як 20 людей, серед них і чільного організатора цих акцій, лідера незареєстрованої партії «Інша Росія» Едуарда Лимонова, якого затримують практично при кожній спробі такої демонстрації. Влада російської столиці наперед попереджала, що поліція припинить цю акцію.

У Санкт-Петербурзі, другому місті Росії, в перебігу такої ж акції теж затримували її учасників, але точних даних про число затриманих там немає.

Також повідомляють про затримання не менш як десяти демонстрантів у Нижньому Новгороді.

Російські опозиційні сили намагаються проводити в Москві та інших містах країни 31-го числа кожного місяця, в яких є 31 день, публічні акції ініціативи «Стратегія-31» із вимогою дотримання 31-ї статті Конституції Росії, що встановлює право громадян країни «збиратися мирно, без зброї, проводити зібрання, мітинги і демонстрації, походи і пікетування». Владні органи здебільшого не дають дозволу на ці акції. Зокрема, в Москві цю акцію не узгодили жодного разу за більш як три роки спроб провести її, хоча бувало, що її все ж давали провести без розгону й затримань.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ