Ігор Мірошниченко та Олександр Мирний внесли законодавчу ініціятиву щодо запровадження цілодобового функціювання київського метра

Ігор Мірошниченко та Олександр Мирний внесли законодавчу ініціятиву щодо запровадження цілодобового функціювання київського метра

01.08.13 14:14 0 921
31 липня 2013 року народні депутати-свободівці Ігор Мірошниченко та Олександр Мирний зареєстрували законопроєкт «Про внесення змін до статті 5 Закону України "Про міський електричний транспорт"» (щодо запровадження цілодобового перевезення пасажирів Київським метрополітеном).

Коментуючи законодавчу ініціятиву, Ігор Мірошниченко зазначив: «У більшості европейських столиць метро працює цілодобово. Це зручно і для мешканців, і для туристів. Забезпечення нічного життя в місті дає змогу наповнювати скарбницю міста та держави цілодобово. У Києві ж люди позбавлені права на нічне дозвілля. Київ (зокрема тому, що метро працює лишень до опівночі) перетворився на таке собі село, де після 23-ї години на вулицях людей немає. Водночас у Мадриді опівночі на вулицях міста безліч туристів. Зрозуміло, що такі обмеження на пересування містян та гостей столиці не сприяють розвиткові ані туризму, ані міста загалом. Не можна припиняти життя багатомільйонного міста на цілу ніч».

Співавтор законодавчої ініціятиви Олександр Мирний зазначає, що апеляція керівництва метрополітену до того, що нічна перерва є технічною необхідністю для обслуговування рухомого складу, не витримує критики. Адже в Европі у значно коротші терміни справляються із таким завданням.

Свободівці зазначають, що не є аргументом проти цілодобової роботи метрополітену й закид щодо «збитковости» метрополітену. «Це питання, по-перше, ефективного менеджменту, а по-друге, наявности великої кількости збиткових державних інституцій. Наприклад, варто проаналізувати виправданість мільярдних витрат для обслуговування президента, подякувати Януковичу за тотальне «пакращення», відправити його чимдалі від державного керма й зекономити мільярди бюджетних коштів. Їх можна спрямувати не на «пакращення» чи задоволення однієї збанкрутілої особи, а, до прикладу, вкласти ці кошти в те, що створює зручності для всіх», – наголосив Ігор Мірошниченко.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: Представник внутрішніх ...
Наступна новина: Чернівецькі міндоходівці ...

КОМЕНТАРІ