Працівники «Київської Руси» пікетували КМДА проти рейдерського захоплення муніципальних кінотеатрів столиці

Працівники «Київської Руси» пікетували КМДА проти рейдерського захоплення муніципальних кінотеатрів столиці

01.08.13 15:52 0 1221
1 серпня 2013 року представники колективу кінотеатру «Київська Русь» за підтримки активістів Всеукраїнського об’єднання «Свобода» пікетували Київську міську державну адміністрацію. Громада вимагала від влади припинити рейдерське захоплення столичних кінотеатрів. Цей та інші кінотеатри, зокрема «Жовтень», «Братислава», «Флоренція», влада намагається віддати рейдерам під улаштування розважальних та інших комерційних закладів. Працівники кінотеатрів стверджують: якщо установи закриють – сотні людей звільнять. Самі ж кінотеатри буде просто перетворено в генделики, клуби-борделі, будмайданчики під багатоповерхівки.

Активісти прийшли до будівлі КМДА з плакатами: «Геть руки від «Київської Руси»!», «Попов+Корж+Зоріна=рейдери», «Ні чиновницькому свавіллю!» та іншими. Учасники акції випустили в повітря кульки з написами «обіцянки влади» як символ того, що запевнення влади про не закриття кінотеатрів нічого не варті. Підтримати працівників «Київської Руси» та инших столичних муніципальних кінотеатрів прийшли також народні депутати-свободівці Ігор Мірошниченко та Юрій Сиротюк.

Керівник Аналітичної служби ВО «Свобода» Юрій Левченко, який також брав участь у акції, звертаючись до працівників «Київської Руси», зазначив: «Ваш колектив законно займає приміщення кінотеатру. Ви законно там працюєте – ваше товариство здійснює цільову діяльність кінотеатру, тобто проводить показ фільмів, а не продає там пиво чи використовує приміщення як якесь казино. Попри це, вас намагаються виселити і віддати кінотеатр «Київська Русь» під «дерибан» чиновників»

Окрім того, перед учасниками пікету виступив депутат Верховної Ради України свободівець Ігор Мірошниченко. Націоналіст повідомив: «Будучи студентом, я мав можливість ходити в кінотеатр «Київська Русь». Так, хай він не є надсучасним, але там доступні ціни. Киянам, які живуть поряд з кінотеатром, не потрібно кудись їхати, щоби подивитись фільм».

Згодом до мітингувальників вийшов заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, який відповідає в столиці за царини культури, освіти і науки, молоді та спорту, медицини і соціяльного захисту населення. Чиновник повідомив, що незабаром буде створено комісію із вивчення цього питання. Також Корж запевнив, що закривати кінотеатр і звільняти працівників ніхто не збирається. Такі слова заступника голови КМДА мітингувальники зустріли вигуками «Брехня!». У підсумку люди випровадили підопічного Попова.

Своєю чергою, народні депутати-свободівці Ігор Мірошниченко та Юрій Сиротюк пішли до будівлі КМДА, аби поспілкуватися з її очільником. Олександра Попова на робочому місці не було. Проте парламентарям все ж вдалося добитися призначення зустрічі задля обговорення шляхів розв’язання проблеми. Зустріч призначено на 19:00. На ній будуть присутні народні депутати від ВО «Свобода» та представники трудового колективу кінотеатру «Київська Русь».

По завершенні акції Юрій Левченко повідомив, що під час зустрічі з Олександром Поповим очільнику КМДА буде оголошено вимоги, щоби департамент комунальної власности м. Києва підписав договір оренди з товариством, яке створив колектив кінотеатру, про оренду цілісного майнового комплексу.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вікторія Солнцева ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ