Якщо товар повертає неплатник ПДВ?

Якщо товар повертає неплатник ПДВ?

01.08.13 19:56 0 1122
Зменшення суми податкових зобов’язань платника податку - постачальника в разі зміни суми компенсації вартості товарів/послуг, наданих особам, що не були платниками цього податку на дату такого постачання, дозволяється лише при поверненні раніше поставлених товарів у власність постачальника з наданням отримувачу повної грошової компенсації їх вартості, у тому числі при перегляді цін, пов’язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону або договору (п.192.2 ст.192 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).
Згідно із п. 192.3 ст. 192 р. V ПКУ результат перерахунку податкових зобов’язань і податкового кредиту постачальника та отримувача відображається у складі податкової декларації за звітний податковий період.
Отже, постачальник – платник ПДВ, при поверненні йому товарів/послуг особою, яка на дату їх придбання не була платником цього податку, має право зменшити раніше сформовані податкові зобов’язання з ПДВ за умови повернення йому у власність раніше поставлених ним товарів, та надання отримувачу – неплатнику ПДВ повної грошової компенсації їх вартості.
Коригування будемо відображати в рядку 8.1 розділу 1 податкової декларації з ПДВ та у Додатку 1 (Д1) до податкової декларації з ПДВ «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість (Д1)». При заповненні Додатку 1 (Д1) в даному випадку слід заповнювати всі колонки таблиці 1 розділу І цього Додатку. У разі здійснення операції з поставки товарів/послуг неплатнику податку на додану вартість у полі «Особа (платник податку) – покупець» податкової накладної та, у разі повернення товарів, у розрахунку коригування до податкової накладної вказується вираз «Неплатник податку», то в графі 2 таблиці 1 додатку 1 до податкової декларації з податку на додану вартість слід також зазначити вираз «Неплатник податку».

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ