Автопарк волинської ДАІ поповнився сучасними спеціалізованими автомобілями

Автопарк волинської ДАІ поповнився сучасними спеціалізованими автомобілями

01.08.13 22:08 0 1234
На Волині за участю начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимира Астапковича та начальника УМВС України у Волинській області Олександра Терещука відбулося урочисте вручення особовому складу Державтоінспекції та освячення п’яти автомобілів, придбаних за кошти Євросоюзу.

– Ще в квітні 2011 року в Луцьку був підписаний тристоронній договір про партнерство щодо спільної реалізації проекту «Разом безпечніше» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки. Учасниками стали управління МВС України у Волинській області, Люблінська воєводська комендатура поліції та виконавче управління Люблінського воєводського відділення Асоціації добровільних пожежних служб Республіки Польща, – розповів Олександр Терещук. – Мета проекту – налагодження обміну інформацією на випадок настання надзвичайних подій природного та техногенного походження на прикордонних територіях сусідніх країн. Кошторис для української сторони склав майже 540 тисяч євро. 10 таких авто отримали польські поліцейські.

Таким чином Волинська область отримала 5 мікроавтобусів для УДАІ УМВС, споряджених сучасним обладнанням для виїзду на місце скоєння ДТП (від генераторної підстанції, комп’ютерної, фото- та відеотехніки, валізи експерта, медичної аптечки до водолазного костюма та умивальника), оперативного оформлення та перевірки технічного стану транспортних засобів. У рамках реалізації проекту проведено чотири спільні семінари, які сприяли підвищенню кваліфікації волинських міліціонерів і люблінських поліцейських.

У свою чергу Володимир Астапкович відзначив професіоналізм волинських стражів доріг і наголосив:

– Насамперед я хочу подякувати начальнику обласного управління внутрішніх справ за те, що він зробив серйозний внесок у придбання цього транспорту, котрий служитиме на благо країни та сприятиме зниженню рівня аварійності на дорогах області. У цих автомобілях є все, аби оперативно і якісно провести огляд місця скоєння ДТП та – головне – надати першу медичну допомогу людям, котрі цього потребують.

Олександр Терещук також зауважив, що 30 липня 2012 року в місті Варшава комісією Спільного моніторингового комітету Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна був відібраний для фінансування з фондів Євросоюзу наступний спільний проект Люблінської воєводської комендатури поліції та УМВС України у Волинській області під назвою «Разом заради безпеки Люблінського воєводства та Волинської області». Тож після підписання грантової угоди заплановано здійснити закупівлю 38 автомобілів підвищеної прохідності з необхідним спорядженням. Загальний кошторис проекту – 4 млн 234 тис. євро (сума фінансування Євросоюзом української сторони становить 1 млн 857 тис. євро).

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За високі досягнення в ...
Наступна новина: Перегляд фільмів онлайн

КОМЕНТАРІ